Prachtig: alleen gelaten ploegmaat van Serge Pauwels rijdt naar bus van Team Sky… om boete terug te betalen

Prachtig: alleen gelaten ploegmaat van Serge Pauwels rijdt naar bus van Team Sky… om boete terug te betalen

Foto: Photo News

Voor de start van de twaalfde rit in de Ronde van Frankrijk stond er plots een renner van Team Dimension Data aan de bus van Team Sky. Het was Edvald Boasson Hagen en die stond daar om een schuld af te lossen.

De Noorse bonk overleefde de korte maar zware elfde etappe in de bus. Hagen kwam als 137ste over de finish, op 27’25” van ritwinnaar Geraint Thomas. Onderweg kreeg de ploegmaat van Serge Pauwels echter af te rekenen met een kapotte fiets. Omdat er geen enkele volgwagen meer in de buurt was, werd Hagen geholpen door Team Sky.

De Britse formatie stond een fiets af aan de Noor, maar dat mag eigenlijk niet van de Tourorganisatie. Team Sky kreeg dan ook een boete van 150 euro. Geen probleem voor het team van Chris Froome, maar donderdag stond Hagen met de eurobriefjes in de hand aan de bus van Sky. Hij stond erop de boete zelf te betalen. Ploegleider Servais Knaven nam het prachtige gebaar in dank aan.

 

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.