KAART. Zoveel kost een huis of appartement in jouw gemeente. Zijn de prijzen gestegen of gedaald?

KAART. Zoveel kost een huis of appartement in jouw gemeente. Zijn de prijzen gestegen of gedaald?

Na de recordjaren 2016 en 2017 lijkt de Belgische vastgoedmarkt wat te krimpen, dat blijkt uit de Notarisbarometer. Vermoedelijk heeft dat vooral te maken met de gewijzigde registratierechten die op 1 juni in Vlaanderen van kracht werden. Bovendien zijn de prijzen in Vlaanderen doorgaans gestegen, al kan dat per gemeente wel wat verschillen.

In het tweede trimester van dit jaar heeft de gemiddelde prijs van een huis in België met 250.735 euro voor het eerst de grens van een kwart miljoen overschreden. In vergelijking met de eerste drie maanden van het jaar gaat het om een stijging met maar liefst 4,1 procent. Dat blijkt donderdag uit de Notarisbarometer.

Kopers in Vlaanderen telden in het tweede trimester gemiddeld 276.393 euro neer voor een woonhuis. Het goedkoopst af zijn kopers toch nog steeds in Wallonië, waar een huis gemiddeld 189.484 euro kost. Brussel was het duurst met ee n prijsgemiddelde van 450.906 euro.

Evolutie van de prijzen van woonhuizen per gemeente

- Klik op je gemeente om de data te zien te krijgen

Evolutie van de prijzen van appartementen per gemeente

- Klik op je gemeente om de data te zien te krijgen

* Als je gemeente niet op de kaart staat, is dat omdat er geen data voorhanden is.*

Tendens per provincie

Bekeken per provincie en nog steeds voor het tweede trimester stegen de prijzen in Vlaanderen het meest in Antwerpen (6 procent) en Vlaams-Brabant (5 procent), gevolgd door Limburg (3,2 procent) en tenslotte Oost- en West-Vlaanderen (beide +2,4 procent).

Limburg blijft de goedkoopste provincie van Vlaanderen en is meteen ook de enige provincie in het noorden van het land waar de gemiddelde prijs van een woning met 237.572 euro onder het nationale gemiddelde ligt. Vlaams-Brabant schiet met een gemiddelde prijs van 319.924 euro de hoofdvogel af.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees