BBQ-concept Tjops blijft jaar na winst in‘Mijn Pop-uprestaurant’ goed draaien

Tjops herschikt: Birger doet Grill Academy en Karel neemt catering over

Birger en Karel blijven samenwerken, maar ze verdelen de taken anders, zodat er tijd is voor een gezinsleven. Foto: VTM

Ruiselede -

Birger Allary van het BBQ-duo Tjops, dat vorig jaar Mijn Pop-uprestaurant van VTM won, zal zich voortaan meer toeleggen op zijn Grill Academy in Ruiselede. Zijn boezemvriend Karel Knockaert zal alle cateringopdrachten vanaf nu zelf uitvoeren.

Birger Allary en Karel Knockaert wonnen vorig jaar het VTM-programma Mijn Pop-uprestaurant met hun BBQ-concept Tjops. Sindsdien gaat het hard voor beide heren. Na een zomer waarin Birger amper thuis was, neemt de man nu wat meer tijd voor zijn gezin.

“Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken, maar de jongste tijd had ik het gevoel dat het steeds meer mijn ‘werk’ aan het worden was”, klinkt het bij Birger. “Het onregelmatige ritme heeft me de das omgedaan. Ik denk er al langer aan om te stoppen. Want ik wil vooral meer tijd hebben voor mijn gezin en weer een papa zijn die zijn kinderen elke dag ziet opgroeien. Maar Karel en ik hebben vele duizenden mensen gelukkig gemaakt met onze kookkunst en we hebben veel mooie feesten mogen verzorgen. Daar ben ik zeer dankbaar voor.”

Birger zal zich nu volledig toeleggen op zijn Grill Academy in Ruiselede die eerder dit jaar de deuren opende. Daar organiseert hij op geregelde tijdstippen barbecue workshops.

Tjops foodtruck

Zijn boezemvriend Karel zal de catering van Tjops nu volledig op zich nemen. “We hebben samen besloten dat ik de catering doe, terwijl Birger zich kan focussen op het geven van workshops. Tjops zal dus zeker niet verdwijnen, maar de taken liggen wat anders. Ik doe nu vooral wat Birger vroeger allemaal deed, zoals het boeken van de afspraken. Ik heb natuurlijk alle begrip voor de keuze van Birger.”

Dat het cateringbedrijf Tjops nog altijd springlevend is, vertaalt zich in de inrichting van een gloednieuwe foodtruck. Daarvoor kocht het duo een Amerikaanse ambulance op. Die wordt omgebouwd. Met die truck trekt Karel binnenkort de baan op.

Tjops heeft sinds kort ook een gloednieuw e-mailadres voor boekingen. “Daar bleek begin dit jaar een probleem mee te zijn, waardoor heel wat aanvragen niet doorgekomen zijn”, zegt Karel. Voortaan kan iedereen terecht op tjopsfoodtruck@gmail.com.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio