Zulte zoekt Duurzame Helden

Zulte zoekt Duurzame Helden

Foto: www.duurzamegemeente.be

Zulte - Draagt jouw organisatie, vereniging, school, bedrijf,… bij tot duurzame ontwikkeling? Of ken je een geëngageerde Zultenaar waar we trots op mogen zijn? Laat het dan weten via duurzamegemeente@zulte.be. Dat kan tot 15 augustus 2018. Tijdens de 'Week van de Duurzame Gemeente' zet Zulte zijn 'lokale helden' in de kijker.

17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen 

Op 25 september 2015 ondertekende België, als één van 193 landen, de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN, ook wel gekend als de 'Agenda 2030'. Deze internationale doelstellingen verenigen een aantal internationale afspraken (armoedebestrijding, klimaatactie, rechtszekerheid, …). De Agenda 2030 is universeel en roept elk land en elke actor op om verantwoordelijkheid te nemen. Ook Zulte als lokaal bestuur wil zijn steentje bijdragen en neemt deel aan de publiekscampagne ‘de Week van de Duurzame Gemeente’.

De Week van de Duurzame Gemeente

De Week van de Duurzame Gemeente wil de reeds bestaande initiatieven en vooral de burgers die deze initiatieven dragen, in de kijker plaatsen. Zo kunnen lokale acties verbonden worden met een globale agenda en samen met andere lokale besturen, op een gezamenlijk moment en met gedeelde trots, een voortrekkersrol opnemen in dit mondiale verhaal. De échte 'helden' om deze doelstellingen te verwezenlijken zijn de burgers, organisaties, verenigingen, scholen, bedrijven of andere groepen die in hun dagelijkse bezigheden hun steentje bijdragen aan duurzame ontwikkeling.

Meer info: www.duurzamegemeente.be en duurzamegemeente@zulte.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio