Moordverdachten wachten op confrontatie met elkaar

Marco L. bij zijn voorleiding vrijdagochtend. Foto: ima

Herentals / Bouwel / Turnhout / Grobbendonk -

Marco L. (43) uit Turnhout en zijn ex-partner Ashley V.D.V. (33) uit Herentals zijn nog niet met elkaar geconfronteerd in het onderzoek naar de moord op Christine Lenaerts (45) uit Bouwel (Grobbendonk). Hun aanhouding is vrijdag verlengd met twee maanden.

Het lichaam van de gevangenisverpleegster werd op 26 april gevonden langs het kanaal Herentals-Bochelt in Olen. Ze was vermoedelijk gewurgd met haar eigen jas. De verdachten werden later in Spanje opgepakt. Ashley V.D.V. beweert dat zij niks met de moord te maken heeft en Marco L. de vrouw wurgde. Marco L. zegt dan weer dat Ashley de wurging inzette en hij “alleen op het einde” hielp.

De twee verdachten verschenen vrijdag voor de raadkamer. Ashley V.D.V. droeg andermaal haar legging waarop doodshoofden zijn afgebeeld. “Mijn cliënt beseft wat er is gebeurd”, zegt meester Vincent Andries. “Ze wacht het verdere onderzoek af. Alles wat zij heeft verklaard, is door de speurders vast te stellen.”

Marco L. werd in een anonieme wagen door een speciaal politieteam naar binnen gebracht. Hij had een zwarte skibril op het hoofd. “Beide verdachten zijn nog niet met elkaar geconfronteerd. Dat gaat zeker nog gebeuren”, zei zijn raadsman Evelyn Du Moulin. “Ik heb niet om zijn vrijlating verzocht.”

Politie en gerecht bereiden ook een reconstructie van de feiten voor. Een datum daarvoor is er nog niet. De raadkamer besliste dat het duo nog minstens twee maanden in voorarrest blijft. Na de zitting werd Ashley V.D.V. weer naar de gevangenis van Hasselt gevoerd. Marco L. verblijft in de strafinrichting van Turnhout.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio