De andere kant van Peter Sagan? “In het peloton kan je hem best zo veel mogelijk mijden”

De andere kant van Peter Sagan? “In het peloton kan je hem best zo veel mogelijk mijden”

Foto: Photo News

Peter Sagan boekte vrijdag zijn derde ritzege in deze Ronde van Frankrijk. De groene trui was de snelste in een massasprint. Sagan was dolblij en amuseerde zich nogal tijdens de etappe. Dat bleek uit een video van de Tour zelf. Maar er is ook een andere kant aan de Slovaak. Dat vertelde Bram Tankink in Vive le Vélo.

LEES OOK: Zo ziet een Tourrit eruit vanuit de buik van het peloton: Sagan is de hoofdrolspeler

“Ja, je kan hem best mijden in het peloton”, aldus de Nederlander die aan zijn laatste seizoen bezig is. “Frederik (Backaert) zal dat kunnen beamen. Hij eist echt zijn plek op. Misschien heeft hij ergens wel een punt maar hij gaat voor niemand uit de weg. Als hij jouw plek wil, dan duwt hij je gewoon opzij. Soms probeer ik hem stiekem wel eens in te sluiten. Al wordt hij dan ook niet kwaad. Maar als hij naast je rijdt, dan wint hij. Uit respect dan wel.”

Ine Beyen, de vrouw van Serge Pauwels, is alvast geen fan. “Ik heb respect voor Sagan. Vooral voor wat hij kan. Maar een fan? Nee, niet echt.”

LEES OOK: “Green Machine” Peter Sagan zit twee Belgische legendes op de hielen in prestigieuze lijstjes

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.