Wereldkampioen veldrijden verhuist naar Jumbo-ploeg

Van Aert bevestigt vertrek en deelt meteen prikje uit aan ploeg: “Volledig mijn eigen keuze”

Van Aert bevestigt vertrek en deelt meteen prikje uit aan ploeg: “Volledig mijn eigen keuze”

Foto: BELGA

Wout van Aert fietst vanaf 2020 voor de nieuwe Nederlandse Jumbo-ploeg, de opvolger van het huidige LottoNL-Jumbo. De regerend wereldkampioen veldrijden heeft zijn fiat gegeven voor een driejarig contract, ingaand op 1 januari 2020 tot en met eind 2022. Wanneer de medische keuring is afgerond, zal het contract worden getekend.

De 23-jarige Van Aert heeft nog een doorlopend contract bij Veranda’s Willems – Crelan, het team van Nick Nuyens. Jumbo is zinnens dit contract te respecteren. Mocht de Belgische formatie echter het financiële plaatje voor volgend jaar niet rond krijgen, dan zal Van Aert al vanaf 2019 de kleuren van de Nederlandse supermarktketen verdedigen. Of hierbij een afkoopsom zal betaald worden, is voorlopig niet duidelijk.

Van Aert verraste in zijn eerste echte voorjaar op de weg direct met een derde plaats in de Strade Bianche. Vervolgens eindigde hij nog als 10de in Gent-Wevelgem, 9de in de Ronde van Vlaanderen en 13de in Parijs-Roubaix. Niet alleen zijn resultaten spraken aan, vooral zijn offensieve koerswijze maakte veel indruk. Van Aert is ook geselecteerd voor het EK op de weg dat begin volgende maand in het Schotse Glasgow plaatsvindt.

Stap naar World Tour

Jumbo, dat volgend jaar een kleine twintig supermarkten in Vlaanderen wil openen, was dan ook fel geïnteresseerd in de diensten van Van Aert, om sportieve en commerciële redenen. De Kempenaar genoot ook de interesse van topteams als Bahrain-Merida, Lotto-Soudal en zelfs Team Sky. Ook van zijn huidige werkgever had hij een interessant voorstel ontvangen maar Van Aert wil duidelijk de stap naar de World Tour zetten. Bovendien vindt Van Aert bij het Nederlandse team zijn huidige coach Marc Lamberts terug.

Van Aert is niet de enige landgenoot die de overstap maakt naar het Nederlandse team. Ook Laurens De Plus (Quick Step) fietst volgend seizoen voor de Nederlanders. LottoNL-Jumbo heeft momenteel drie landgenoten onder contract - Floris De Tier, Gijs Van Hoecke en Maarten Wynants - maar hun verbintenissen zijn aflopend.

Veranda’s Willems-Crelan én Wout Van Aert bevestigen

Veranda’s Willems-Crelan bevestigde intussen dat Wout van Aert de ploeg verlaat na volgend wielerseizoen. De ploeg van manager Nick Nuyens probeerde zijn kopman nog langer aan boord te houden, maar zijn vizier stond immers op al de World Tour gericht. Bovendien was hij erg gecharmeerd door het voorstel van Jumbo.

“Wout van Aert doet zijn contract uit bij onze ploeg”, klonk het persbericht van Veranda’s Willems-Crelan. “Onderhandelingen over een verbeterde overeenkomst voor een verlengd verblijf werden eerder al door het teammanagement van Sniper Cycling (wegploeg Veranda’s Willems – Crelan en veldritteam Crelan – Charles) stopgezet. Het teammanagement wilde van Aert graag langer aan boord houden en deed hem geruime tijd geleden een zeer aantrekkelijk voorstel, maar bijkomende onredelijke eisen van het management van de renner zetten uiteindelijk aan tot deze beslissing.”

Wout Van Aert reageerde op zijn beurt. “Ik wil even benadrukken dat het mijn eigen keuze is geweest om niet in te gaan op het voorstel om te verlengen bij mijn huidige team. Afgelopen dinsdag heb ik dit persoonlijk kenbaar gemaakt aan het management van mijn team.

Corrigeer