AA Gent haalt Vadis Odjidja terug naar België

Het is officieel: Vadis Odjidja keert terug naar België en speelt de komende twee seizoenen in de kleuren van AA Gent. De middenvelder komt over van het Griekse Olympiakos en zal met het rugnummer acht spelen in de Ghelamco Arena. Aan uitgaande zijde werd het vertrek van Peter Olayinka eindelijk geofficialiseerd.

jefi, ssg

Odjidja was al langer in beeld bij de Buffalo’s, waar hij tussen 1994 en ‘99 in de jeugd speelde. Bij het Griekse Olympiakos, waar hij nog een contract had tot 2020, was de middenvelder op een zijspoor beland en hij was de afgelopen dagen in Gent voor medische tests. Die verliepen positief en ook op clubniveau werd er met de Grieken een akkoord gevonden. Odjidja heeft een contract getekend voor twee seizoenen en zal met het rugnummer acht spelen. Over een transferbedrag is niets geweten.

Met de komst van de Belg hebben de Gentenaars het extra voetballend vermorgen en ervaring op het middenveld gevonden waar het naar op zoek was. Zijn komst is ook een goede zaak voor de krapte in het aantal Belgen in de ploeg. “Het is iemand met veel ervaring. Bovendien is hij ook Belg en op de koop toe een jongen uit de streek, een echte Gentenaar. Ik denk dat dit toch een belangrijke pion kan worden in ons team die ook heel balvast is”, reageerde trainer Yves Vanderhaeghe.

AA Gent wordt het derde Belgische team voor Odjidja. Eerder kwam hij al uit voor Club Brugge en Anderlecht. Nadien volgden Hamburg, Norwich City, Rotherham United en Legia Warschau.

Olayinka weg

© Photo News

Zoals verwacht trekt Peter Olayinka naar Slavia Praag. De aanvaller zette in de Tsjechische hoofdstad zijn krabbel onder een contract voor 4 seizoenen. De Nigeriaan arriveerde in januari 2016 in de Ghelamco Arena, maar kon zich nooit doorzetten bij de Buffalo’s. HIj werd vervolgens uitgeleend aan Dukla Praag en Zulte Waregem, bij die laatste ploeg was afgelopen seizoen goed voor 11 doelpunten in 30 competitiewedstrijden. De transfer naar Slavia Praag zat er al even aan te komen, maar liep wat vertraging op. Nu is alles eindelijk rond.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie