Zoektocht naar vermiste man die 'hond ging zoeken in vijver' voorlopig stopgezet

Zoektocht naar vermiste man die 'hond ging zoeken in vijver' voorlopig stopgezet

Foto: BFM

Brasschaat -

Duikers van verschillende brandweerkorpsen hebben zaterdag een grote zoekactie gehouden naar een vermiste in recreatievijver de E10-plas in Brasschaat. In de plas geldt een zwemverbod.

“Alle korpsen in de zone met duikersmateriaal, Schoten, Brecht en Zandhoven, zijn op zoek naar de vermiste persoon”, zei Jessica De Boeck van Brandweer Zone Rand zaterdag na de vermissing.

“Maar het is niet helemaal duidelijk of de persoon zich effectief in het water bevindt, want er zijn ook getuigen die hem uit het water gezien hebben”, klinkt het. 

Zwemmen met hond?

De hulpdiensten werden zaterdag om 15.15 uur gebeld door een vrouw uit Antwerpen. De man waarmee ze naar de plas was gegaan, was met zijn hond gaan zwemmen, maar keerde niet terug.

De brandweer stuurde een duikploeg ter plaatse om naar de man te zoeken. Twee meisjes aan de andere kant van de plas verklaarden wel dat ze de man daar hadden gezien. Op dat moment zou hij op zoek zijn geweest naar zijn hond. "Het is mogelijk dat hij daarop weer het water is ingegaan om verder naar het dier te zoeken", zegt een politiewoordvoerder. Wat later kwam de hond wel terug. De man niet. Getuigen zeggen dat ze ze de man uit het water hebben gespot, maar de hulpdiensten namen toch het zekere voor het onzekere en zochten talrijk naar de man. In de loop van de avond werd de zoekactie stopgezet, tot maandagochtend.

Maandag waarschuwde de politie van Schoten nog dat het streng verboden is om te zwemmen in de vijver. De E10-plas is een recreatievijver waar boten varen, wat gevaarlijk is voor zwemmers. Daarnaast is het water op sommige plaatsen erg diep, wat voor verschillende temperatuurlagen zorgt en zwemmers in de problemen kan brengen

Zoektocht naar vermiste man die 'hond ging zoeken in vijver' voorlopig stopgezet
Foto: SWK
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees