Temperaturen bereiken 30 graden, en dat zal een week zo blijven: “Op weg naar een hittegolf”

Temperaturen bereiken 30 graden, en dat zal een week zo blijven: “Op weg naar een hittegolf”

Foto: Jimmy Kets

We beginnen zondag aan de warmste week van het jaar. De voorspellingen zeggen dat het bijna elke dag minstens 30 graden wordt. ”We zijn op weg naar een hittegolf”, zegt weerman Frank Deboosere.

Het wordt zondag zonnig en warm met in de loop van de dag enkele wolkenvelden vanaf het noordwesten van het land. Het kwik klimt naar 23 of 24 graden aan zee en op de Ardense hoogvlakten, en naar 28 tot 30 graden in de meeste andere streken.

“De volgende nachten zullen we het geleidelijk aan warmer voelen worden”, zegt weerman Frank Deboosere. “Dinsdag en de dagen erna wordt het elke dag 30 graden en meer in het binnenland. ’s Nachts verwachten we minima rond 20 graden, wat moeilijk wordt om te slapen. Met andere woorden: we stevenen af op een hittegolf, het is de warmste week van het jaar.”

LEES OOK. Aanhoudende droogte nu zelfs zichtbaar vanuit de ruimte: “Bekommer je om elkaar”

Aan de droogte lijkt pas zaterdag een einde te komen. “We moeten dus nog steeds zuinig zijn met water, behalve om zelf te drinken”, aldus Deboosere.

LEES OOK. De droogte houdt aan: krijg je straks een boete bij het sproeien van gazon en hoeveel kost het om je tuin te redden?

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Het weer in België


meer...