Ruud Vormer verlengt contract bij Club Brugge, dat het nieuws via deze leuke video bekend maakt

Ruud Vormer blijft nog langer in het Jan Breydelstadion. De Nederlandse Gouden Schoen heeft zijn contract bij Club Brugge verlengd met vier seizoenen. De intussen 30-jarige spelverdeler zal tot zijn 34ste bij de huidige landskampioen voetballen.

Het contract van Vormer liep nog tot 2020, maar na de titel van vorig seizoen en de belangrijke rol van de Nederlander daarin liepen er al een tijdje onderhandelingen voor een langere overeenkomst. Die is nu gevonden. En meteen voor vier jaar. Een opvallende duur voor een voetballer voor ondertussen 30 jaar. Dat wil zeggen dat de winnaar van de Gouden Schoen normaliter tot zijn 34ste in het Jan Breydelstadion zal voetballen, maar Club Brugge ziet de contractverlenging als een eerbetoon voor zijn sterkhouder en een appreciatie voor alles wat hij de ploeg heeft bijgebracht.

De verlenging van het contract komt in ieder geval op een uitstekend moment. Vanavond speelt Club Brugge de Supercup tegen Standard. Vormer zal dus met een extra boost aan de aftrap komen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.