Al derde slachtoffer in Belgische vijver in één weekend

Lichaam vermiste man teruggevonden in Hazewinkel

Willebroek -

In Willebroek is het lichaam van de 51-jarige man gevonden die sinds zondagavond 20.30 uur vermist was op de roeivijver van recreatiedomein Hazewinkel.De Roemeen had samen met enkele vrienden het zwemverbod in de vijver genegeerd.

Ondanks het zwemverbod ging de 51-jarige man van Roemeense origine zondagavond met enkele vrienden zwemmen in de watersportbaan van recreatiedomein Hazewinkel in Willebroek. "Rond 20.30 uur meldde een getuige ons dat hij iemand uit het water hoorde roepen en dat de persoon daarna verdween", zegt woordvoerder Dirk Van de Sande van de lokale politie Mechelen-Willebroek.

“De hulpverleningszone Rivierenland startte een zoekactie en schakelde daarvoor alle mogelijke middelen in.” Verschillende duikteams van de brandweer werden opgeroepen om te helpen met de lokalisatie van de vermiste zwemmer. De brandweer werd door de politie bijgestaan vanuit de lucht met een helikopter.

Omdat het te donker werd, werden zondagavond de zoekacties opgeschort. Op maandag werd met behulp van een sonarboot verder gezocht. Rond 14.30 uur werd het levenloze lichaam van de Roemeen op 15 à 16 meter diep aangetroffen. Een autopsie moet uitwijzen wat de precieze doodsoorzaak was, maar er zijn geen aanwijzingen van kwaad opzet. Een deel van de vijver is afgesloten maar alle randactiviteiten van de naburige sportkampen kunnen gewoon doorgaan. 

LEES OOK. Zwemverbod is er niet zomaar: frisse duik in deze hitte is verkoelend, maar kan levensgevaarlijk zijn

Zondagmiddag vonden duikers van de brandweer nog het lichaam van een man die zaterdag vermist was geraakt na een duik in de E10-plas in Brasschaat. In zowel de E10-plas als de vijver in Hazewinkel is het verboden om op eigen houtje te gaan zwemmen. En in Henegouwen verdronk zondag een Fransman in het kanaal van Hensies.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees