Dronkaards vallen passanten aan

Leuven -

De Leuvense politie was zaterdagavond op zoek naar een koppel dat amok maakte aan Hal 5 in Kessel-Lo.

Het tweetal zou volgens getuigen een fietser hebben aangevallen. Het veertigjarige slachtoffer werd van zijn rijwiel getrokken en kreeg vervolgens ook nog enkele klappen.

Tijdens de zoektocht naar de agressors merkten agenten een andere man op die passanten lastig viel. Deze 43-jarige kerel uit Kessel-Lo werd meegenomen naar het commissariaat voor openbare dronkenschap.

In het uitgaansleven gingen zaterdagnacht twee mannen met elkaar op de vuist. Een 22-jarige jongeman, zonder verblijfplaats in België, gaf kopstoten en vuistslagen aan een 31-jarige man uit Anderlecht. Deze sloeg op zijn beurt een fles stuk op het hoofd van de jongeman. De twintiger werd meegenomen door de politie, een ambulance bracht de Brusselaar naar het ziekenhuis.

Later die nacht werd de toegang tot een café geweigerd aan een 28-jarige Leuvenaar omdat hij daar in het verleden al voor problemen had gezorgd. Hij was hier niet mee akkoord en viel de portier aan. De politie pakte de lastpak op en sloot hem op in een politiecel. Vier andere mannen mochten ook hun roes uitslapen in een politiecel.

Op het Pater Damiaanplein, ten slotte, viel een dronken jongeman vrijdagnacht enkele Leuvenaars lastig. Hij raakte slaags met twee broers. De dronkenman mocht een nachtje in de cel doorbrengen. Twee andere personen waren hetzelfde lot beschoren.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio