Trekt Greipel naar Israël?

Trekt Greipel naar Israël?

Foto: PN

Aan de achtjarige samenwerking tussen Lotto-Soudal en André Greipel komt na dit seizoen een einde. Beide partijen wensen voorlopig niet te reageren, maar het is duidelijk dat Greipel de onderhandelingen heeft beëindigd. Begin deze week had CEO Paul De Geyter een nieuw contractvoorstel bij Greipel op tafel gelegd. Mogelijk trekt die nu naar Israël.

Wie de nieuwe ploeg van de 36-jarige Duitse sprinter wordt, is nog niet bekend. Rond het concrete bod van Fortuneo-Samsic van eind juni is het al een tijdje stil. Ook Bora-Hansgrohe en Bahrain-Merida waren aanvankelijk kandidaat om Greipel in te lijven. Maar Bora-Hansgrohe mikt op Pascal Ackermann als tweede sprinter na Peter Sagan. Bahrain-Merida trok met Phil Bauhaus (Sunweb) al een tweede jonge sprinter aan.

Met het pro-continentale Israël Cycling Academy duikt er een nieuwe kandidaat op. De ploeg van Ben Hermans heeft nog geen sprinter in zijn rangen, zit er financieel warmpjes bij en rijdt een aantrekkelijk programma. Dit jaar reden ze de Giro, een mooi alternatief voor Greipel die wat uitgekeken is op de Tour.

Door het vertrek van Greipel bestaat de kans dat de nieuwe sprinter Caleb Ewan toch één of twee ploegmaats kan meepakken naar Lotto-Soudal. Zijn vaste sprintloodsen Roger Kluge en Luka Mezgec zijn alleszins einde contract bij Michelton-Scott.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.