KV Mechelen dicht bij Kaya als back-up voor Berrier, ook Cornet komt

KV Mechelen dicht bij Kaya als back-up voor Berrier, ook Cornet komt

Foto: Photo News

KV Mechelen hoopt zich morgen te versterken met Onur Kaya. De 32-jarige offensieve middenvelder legt morgen medische testen af, nadien kan alles beklonken worden. Hij stond gisteren nog gewoon in de basis bij Zulte Waregem, maar zijn club werkt mee aan een vertrek.

Met Kaya wil KV anticiperen op de onzekerheid rond Franck Berrier. De 34-jarige spelmaker moet deze week langs hartspecialist Pedro Brugada, nadat eerder een virale infectie zich had doorgezet op de hartspier. Wat ook de uitkomst is voor Berrier, KV wil Kaya sowieso binnenhalen, voor extra creativiteit, ervaring en zijn laatste pass. Denis van Wijk kent Kaya goed, hij was nog even zijn coach bij Charleroi.

Met Mathieu Cornet is nog een tweede speler op komst. De 27-jarige Belgische spits komt over van Roeselare en tekent in principe ook morgen. Met Cornet heeft KV er een vervanger bij voor Igor de Camargo, een extra targetman. Van Wijk werkte vorig seizoen met hem samen bij Roeselare, T2 Fred Vanderbiest eerder ook bij Antwerp. Ze kennen zijn kwaliteiten: sterk met de kop en met de rug naar doel.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.