Vrouw in levensgevaar na ongeval in Oostkamp, bestuurder opgepakt na vluchtmisdrijf

Vrouw in levensgevaar na ongeval in Oostkamp, bestuurder opgepakt na vluchtmisdrijf

De fietsster reed vanuit de Gruuthuuselaan (rechts) de Europarotonde op, de autobestuurder wilde vanop die rotonde rechtsaf slaan naar de Kapellestraat (links) Foto: Google Maps

Oostkamp -

Een fietsster is vanochtend zwaargewond geraakt bij een ongeval op de rotonde aan het Europaplein in Oostkamp. De 72-jarige vrouw kwam daarbij zwaar ten val en werd in levensgevaar met de helikopter naar het ziekenhuis gebracht, de bestuurder reed door maar werd enkele uren later opgepakt.

Het ongeval gebeurde rond 8.15 uur op de rotonde aan het Europaplein. Een fietsster reed vanuit de Gruuthuuselaan de rotonde op, terwijl een autobestuurder net die rotonde wilde verlaten om enkele meters verder de Kapellestraat in te slaan. Het is nog niet duidelijk of het al dan niet tot een aanrijding kwam, maar de fietsster kwam zwaar ten val. De 72-jarige vrouw uit Beernem verkeerde in levensgevaar, en werd met de MUG-helikopter overgebracht naar het AZ Sint-Jan in Brugge.

De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk, een verkeersdeskundige van het parket werd aangesteld om de juiste omstandigheden vast te stellen.

“Het voertuig heeft na het ongeval de vlucht genomen”, aldus commissaris Rudi Vanlerberghe van politiezone Het Houtsche. Enkele uren later werd de bestuurder van de personenwagen opgepakt: het gaat om een 65-jarige man uit Oostkamp, die momenteel ondervraagd wordt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees