Belgian Cats spelen voor allereerste WK zes oefenwedstrijden in eigen land

Belgian Cats spelen voor allereerste WK zes oefenwedstrijden in eigen land

Foto: BELGA

De Belgian Cats nemen – voor het eerst in de geschiedenis – deel aan het WK, dat van 22 tot 30 september plaatsvindt in Tenerife, Spanje. In voorbereiding daarop spelen Emma Meesseman en co. maar liefst zes voorbereidingswedstrijden in eigen land. De ideale kans dus om onze Cats aan het werk te zien voor ze gaan knallen op het WK. De ticketverkoop voor de voorbereidingswedstrijden start op 1 augustus.

De zes voorbereidingswedstrijden worden doorheen het hele land gespeeld. “Terwijl Kortrijk onze vaste thuisbasis is voor de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2019, willen we in deze voorbereiding op het WK ons ook graag in andere delen van het land laten zien,” verklaart general manager Koen Umans. “De Cats staan voor een immense uitdaging, het zou dan ook enorm motiverend zijn als we de steun van heel België kunnen krijgen.”

Wevelgem, Charleroi, Luik, Antwerpen, Natoye en Kortrijk

De eerste twe oefenwedstrijden spelen de Belgian Cats Cats tegen Griekenland. Ze zijn eerst te gast in Wevelgem op 25 augustus (19u00 in De Schelp), een dag later – op 26 augustus – geven beide landen elkaar terug partij in Charleroi (18u30 in La Garenne). Turkije is de volgende tegenstander voor de ploeg van coach Mestdagh. Zowel op vrijdag 7 september (21u00 in de Petit Country Hall te Luik) als zaterdag 8 september (20u30 in de Lotto Arena te Antwerpen) spelen de Cats tegen de Turkse nationale ploeg. De laatste 2 oefenwedstrijden in eigen land spelen de Cats tegen Argentinië. Op vrijdag 14 september zijn zij te gast in de Hall Omnisports te Natoye (opworp om 21u00) en op zondag 16 september sluiten (uitwuifwedstrijd) de Cats hun voorbereiding af in hun thuisbasis in Kortrijk (Sportcampus Lange Munte, start om 17u00).

Ticketverkoop start op 1 augustus

Vanaf 1 augustus zal je via www.basketbelgium.be tickets voor alle voorbereidingswedstrijden kunnen kopen. Tickets kosten €12 voor volwassenen en €6 voor kinderen tot 12 jaar.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.