Peter Sagan aan de start van Boretti na-Tourcriterium in Herentals

Peter Sagan aan de start van Boretti na-Tourcriterium in Herentals

Foto: Photo News

Herentals -

Groene trui en regerend wereldkampioen Peter Sagan gaf vandaag groen licht voor zijn deelname aan het Boretti na-Tourcriterium in Herentals. “Na drie jaar is het ons eindelijk gelukt”, glundert voorzitter Charles Van de Wouwer. “Het wordt nu een week nagelbijten dat de wereldkampioen zonder ongelukken Parijs haalt.”

Een ex-wereldkampioen die het goede nieuws ontvangt dat de regerende wereldkampioen naar Herentals komt. Het is de realiteit voor medeorganisator Erwin Vervecken, die als vrijwilliger mee het peloton voor het Herentalse Boretti na-Tourcriterium samenstelt. Vervecken kreeg na lang onderhandelen, vandaag de bevestiging dat Peter Sagan op donderdag 3 augustus naar Herentals komt.

“We proberen al drie jaar om de populaire Slovaak naar Herentals te halen”, zegt PR-man Bart Timperman. “Vorig jaar lukte het uiteindelijk maar net niet, omdat Peter Sagan op de avond van ons event naar Polen moest voor sponsorverplichtingen. Het spreekt voor zich dat we vandaag een goede fles kraken. Bij onze veertiende editie is het pas de derde keer dat we een regerend wereldkampioen aan de start hebben. Eerder hadden we al Tom Boonen, Philippe Gilbert en Rui Costa in de regenboogtrui aan de start. In het groen kwamen Boonen en Cavendish bij ons aan de start. Eigenlijk halen we met Sagan drie truien in één klap. De trui van wereldkampioen, de groene trui en die van Slovaaks kampioen. Peter De Grote die naar Herentals komt… . Mooi toch?”

Peter Sagan aan de start van Boretti na-Tourcriterium in Herentals
Foto: Photo News

Geen Wout Van Aert

Wout Van Aert, die peter is van To Walk Again, zal er in Herentals helaas niet bij zijn op 2 augustus. “Wout moet in de voorbereiding van het EK naar Denemarken”, deelt voorzitter Charles Van de Wouwer mee. “Heel jammer, want Wout is er als peter van ons goede doel altijd graag bij. Wout is natuurlijk ook een grote publiekstrekker als lokale vedette. Ons plan om twee regenboogtruien te tonen zal dus niet slagen.”

Staprobot

Als Peter Sagan het podium van het criterium haalt, krijgt hij mogelijk bloemen van Jolien Van Loy. De anders-valide vrouw was vorig jaar voor het eerst in een staprobot van ‘To Walk Again’ aan de slag als bloemenmeisje op het Boretti na-Tourcriterium. ‘To Walk Again’, dat met een zogenaamd exoskelet verlamde mensen helpt bij het revalideren om effectief opnieuw te stappen, is het goede doel van het Boretti na-Tourcriterium.

Sagan ook in Aalst te zien

Gisteren werd ook al bekendgemaakt dat de wereldkampioen aan de start zal komen van het na-Tourcriterium in Aalst. Die wedstrijd staat gepland maandag 30 juli, slechts één dag na de aankomst op de Champs Elysées. Lees hier meer over de deelname van Sagan in Aalst.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio