Twee mannen richten ravage aan met luchtdrukpistool: 14 voertuigen, 3 bushokjes en 2 woningen beschadigd

Twee mannen richten ravage aan met luchtdrukpistool: 14 voertuigen, 3 bushokjes en 2 woningen beschadigd

Foto: Politie Carma, Wikipedia

As / Opglabbeek / Bilzen -

Afgelopen nacht zijn in Limburg twee mannen gearresteerd nadat ze met een luchtdrukpistool beschadigingen aanbrachten aan voertuigen, bushokjes en woningen. Er is voorlopig sprake van negentien schadegevallen in As, Opglabbeek en Bilzen.

Op 23 en 24 juli ontvingen Politie CARMA en BiHoRi meerdere meldingen van opzettelijke beschadigingen, vooral aan geparkeerde auto’s. Enkele bewoners uit Opglabbeek en As werden tussen 22 uur en middernacht opgeschrikt door geweerschoten en merkten dat het raam van een auto of bushokje verbrijzeld werd. Na middernacht ontving ook Politie BiHoRi een zevental meldingen van gelijkaardige feiten in Bilzen. In het totaal gaat het over veertien voertuigen, drie bushokjes en twee woningen in As, Opglabbeek en Bilzen.

Op enkele locaties vond de politie kleine, zilveren bolletjes terug, afkomstig van een luchtdrukpistool. Meerdere getuigen merkten een auto op van waaruit de passagier schoten afvuurde. De bestuurder van de auto reed telkens aan hoge snelheid weg van de plaats van de feiten. Op basis van getuigenissen en ANPR-gegevens kon de politie een verdachte opsporen en begaf zich omstreeks 1 uur naar diens woning in de Weg naar Bree in Opglabbeek. Ter plaatse troffen ze de wagen en twee verdachten aan, een 33-jarige uit Opglabbeek en een 29-jarige Genkenaar.

De mannen werden gearresteerd. In de wagen vond de politie een luchtdrukgeweer en dezelfde munitie die ook bij de beschadigingen gevonden werd. In de woning was nog een tweede wapen aanwezig, eveneens een luchtdrukwapen van het type Kalasjnikov. De auto, de wapens en de munitie zijn in beslag genomen. De twee mannen zijn vandaag verhoord en zullen nog voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter.

Mogelijk hebben de mannen nog meer beschadigingen aangericht afgelopen nacht, die nog niet opgemerkt zijn of waarvan nog geen aangifte gedaan werd. Benadeelden kunnen dit melden bij hun lokale politie.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio