Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Met dit kookboek breng je Tel Aviv naar Vlaanderen: “Leve choemoes”

Kookboek op de rooster

Met dit kookboek breng je Tel Aviv naar Vlaanderen: “Leve choemoes”

Foto: *

TLV staat voor Tel Aviv, de bruisende Israëlische stad die volgens de auteur barst van de fastfoodstalletjes. Jigal Krant is een culinair journalist die van Tel Aviv zijn tweede thuis gemaakt heeft, naast Amsterdam. Een recept kiezen uit dit dikke en mooi geïllustreerde boek lijkt op het eerste gezicht een hele opdracht. Maar niet voor ons. Bij ons eet iedereen graag hummus, of choemoes zoals het op zijn Hebreeuws uitgesproken wordt. Als er hummus op tafel komt, dan tast iedereen toe. De kinderen aarzelen niet om wat hummus met crackers mee te nemen als lunch, wat hun vriendjes steevast de neus doet ophalen. Maar we beperken ons altijd tot hummus van de supermarkt of in het beste geval een zelf gedraaid papje van kikkererwten uit blik en wat tahini en olijfolie, een recept dat ik ooit ergens opduikelde en altijd dat beetje bitter smaakt.

Dus, er is geen alternatief, ik moet en zal choemoes maken. Met pulled chicken als extra topping, omdat het volgens de auteur onweerstaanbaar is. Mijn vrouw is wat bezorgd, want dat moet met gedroogde ...

Het beste van Enkel voor abonnees