Tine komt thuis bij de nieuwe uitgeverij Gandaboeken

"Het Appelhuis" is het nieuwe voorleesboek van Tine Hertmans

Destelbergen - Het minste dat je van dichteres en schrijfster en voormalig dorpsdichter Tine Hertmans kan zeggen, is dat ze ondanks haar hobbelig gezondheidsparcours erg productief is. Aan haar al uitgebreid oeuvre voegt ze nu "Het Appelhuis" toe, een fijn voorleesboek - of boek om zelf te lezen - voor kinderen vanaf acht jaar. Het ligt nog net niet in de winkel, maar wie zo snel mogelijk het avontuur van de wormenfamilie in huis wil hebben, kan het nu al bestellen. Nog opmerkelijk is dat Tine in zee gaat met de gloednieuwe uitgeverij Gandaboeken, en dat is dan weer het nieuwe geesteskindje van Dirk Willaert die u kent van de historische Ganda-reeks.

Een familie wormen leeft tevreden in het Appelhuis. Na een onverwachte gebeurtenis verzeilen ze van het ene avontuur in het andere. Meer is er niet nodig om met "Het Appelhuis" de verbeelding van  jonge kinderen aan te wakkeren. "Het leert hen  op speelse wijze kijken naar de natuur. Het verhaal draagt tevens een subtiele boodschap van vrede in zich", zegt schrijfster Tine Hertmans. Het boek wordt dubbel genieten, want opnieuw staat Sandrine Lambert - auteur, vertaler en schrijfster van liedjes en gedichten voor verschillene uitgeverijen - in voor de prachtige illustraties. Niet alleen een lees- en voorleesboek, maar meteen ook een kijkboek voor de allerkleinsten. 

De officiële boekvoorstelling vindt plaats in het eerste weekend van september, maar u kan het vanaf nu bestellen via deze link. Eind augustus verschijnt het boek. 

Tine Hertmans en Sandrine Lambert. Het Appelhuis. ISBN 978 90 8249 5843, uitgegeven bij Gandaboeken. Daar is het meteen het eerste boek dat de uitgever publiceert buiten zijn eigen historische fictiereeks "Ganda" waarvan onlangs het derde deel verscheen. Dirk maakte toen al duidelijk dat Gandaboeken ook een thuishaven zou zijn voor andere auteurs. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio