Wielrennen Elite Veranda's Willems-Crelan

Gil D'Heygere en Guillaume Seye proefstomen bij de profs

Guillaume Seye. Foto: VDB

Zulte / Wachtebeke -

Vanaf 1 augustus maken tal van stagiairs hun opwachting in het profpeloton. Veranda's Willems-Crelan maakte maandag bekend dat het Oost-Vlamingen Gil D'Heygere en Guillaume Seye een kans geeft op het hoogste vlak.

Gil D'Heygere werd vier maanden geleden nog maar 20 jaar, maar boekte al enkele opmerkelijke resultaten. Hij veroverde de Oost-Vlaamse titel maar scoorde internationaal vooral in Le Triptyque des Monts et Chateaux, waar hij drie keer een toptienplaats kon versieren. De kerel uit Olsene lijkt vooral geschikt voor de klassiekers.

“Koersen in de Vlaamse Ardennen en ook Parijs-Roubaix zijn toch wel koersen die me moeten liggen. Ik kan goed in waaiers rijden en ook tegen de wind in beuken schrikt me niet af. Ik zal nu in een vijftal koersen de kans krijgen om te tonen wat ik waard ben, maar ik zal me uiteraard vooral ten dienste stellen van de ploeg”, aldus Gil D'Heygere die wel een beetje schrok toen hij een telefoontje kreeg van de ploegleiding van Veranda's Willems-Crelan. “Omwille van mijn leeftijd had ik dergelijke kans nu nog niet verwacht. Door bij de profs te rijden kan ik alleen maar sterker worden.”

Guillaume Seye is een jaartje ouder dan D'Heygere en scoorde vooral in het tijdrijden. De voorbije jaren leek hij wat op de sukkel - kampte een tijdje met een vorm van klierkoorts - maar de voorbije maanden bewees de renner uit Wachtebeke dat hij opnieuw een hoog niveau haalt. Hij werd tweede op het BK en veertiende op het EK tijdrijden bij de U23 en won de interclub in Geluwe.

“Ik wil hier niet te hoog van de toren blazen. Ik wil in de eerste plaats mijn visitekaartje afgeven en wil vooral scoren in het tijdrijden en het klassieke werk.”

Kristof De Kegel, de performance coach bij de ploeg van Wout van Aert is alvast lovend over beide stagiairs.

“Guillaume Seye is een echte hardrijder. Hij is vrij groot en sterk. Iemand die perfect in ons programma past en bij het type wedstrijden dat wij rijden. Hij heeft een goed profiel om iets te betekenen in een lead-outtrein of om mee te gaan in vlucht. Kortom een dankbaar profiel om in een ploeg te hebben in de breedte.”

“Ik volg hem al vier jaar”, aldus nog Kristof De Kegel, die ook blij is dat Gil D'Heygere aansluit.

“Gil heeft de Belgium Tour gereden met de nationale selectie. Zo kon hij een eerste keer proeven van dit niveau en hij heeft dat niet onaardig gedaan. Wij willen hem meer kansen geven om zijn draagvlak op dit niveau te verbreden en zien wat er nog meer in zit. Voor hem is het nu vooral zaak ervaring op te doen om daarna rustig verder te groeien. Hij heeft overigens geen onaardige finish in de benen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio