ATLETIEK

Riet Vanfleteren (27) stopt met competitie

Riet Vanfleteren (27) stopt met competitie

Riet Van Fleteren eind mei in Oordegem. Foto: Gregory Van Gansen

Lebbeke -

Riet Vanfleteren zette zaterdag in de Nacht van de Atletiek een punt achter haar carrière. De 27-jarige atlete van AC Lebbeke vindt dat het genoeg is geweest. “Het is nu tijd voor andere dingen”, stelt ze resoluut.

Met nog een allerlaatste 800 meter nam Riet Vanfleteren in de Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder afscheid van haar atletiekcarrière.

“Ik kwam in een heel sterke reeks terecht”, lachte de atlete van AC Lebbeke. “De Canadese winnares zette een uiterst snelle 2’01’’25 neer. Tot op honderd meter van het einde kon ik nog mee, maar dan moest ik de snellere loopsters laten gaan. Het werd uiteindelijk nog 2’08’’63, iets meer dan twee seconden boven mijn persoonlijk record, dat ik eind mei in Oordegem liep. Ik weet zeker dat ik nog een chrono van 2’05’’ in de benen had, maar omwille van bepaalde omstandigheden is me dat nooit gelukt.”

“Maar goed, gedane zaken nemen geen keer. Ik kan met heel veel plezier terugkijken op mijn carrière, die ik jaren geleden als kleine dreumes heb ingezet. Er waren al die jaren heel wat mooie momenten. Als ik er dan toch één moet uitpikken, dan is het wel mijn selectie vorig jaar voor de Europabeker in Finland. Dat was voor mij echt een unieke ervaring.”

“Dat het lopen niet eeuwigdurend een enorme prioriteit ging krijgen, stond al een tijdje vast. Vorig jaar had ik al mijn besluit genomen dat ik in de loop van 2018 afscheid zou nemen.”

“Door die volledige inzet voor mijn sport miste ik op den duur toch wel mijn sociaal leven. Mijn vrienden moesten geregeld wijken voor training en wedstrijd. Het is nu echt tijd voor andere dingen, reizen bijvoorbeeld. Natuurlijk blijf ik nog sporten, maar dat fervente zal er niet meer bij zijn. Ik kan me nu ook meer aan mijn beroepsbezigheden wijden. Ik sta halftijds aan de KUL in de lerarenopleiding. Daarnaast ben ik ook actief als zelfstandig kinesitherapeute. Ik bedank al wie me in die jaren is blijven steunen, zeker ook mijn trainer Geert Heyvaert.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio