MC De Kempen pakt uit met nieuwe motorcrosslocatie en vernieuwd bestuur

MC De Kempen pakt uit met nieuwe motorcrosslocatie en vernieuwd bestuur

Er wordt al gezweet bij de opbouw. Foto: kma

Zandhoven - Pulderbos rijmt dit weekend opnieuw op 'motorcross'. MC De Kempen organiseert op 28 en 29 juli opnieuw een grote VLM-motorcross in Pulderbos, met een vernieuwd bestuur en op een nieuwe locatie. De Kleinheide vormt ditmaal het decor.

MC De Kempen bestaat al 64 jaar. Sinds 1979 werd de VLM-motorcross van Pulderbos altijd in juli georganiseerd in de Kruisdreef naast de E34. Vorig jaar vond het evenement door omstandigheden - het terrein was niet meer beschikbaar - niet meer plaats.

Het bestuur van MC De Kempen werd nu gedeeltelijk vernieuwd. Frans Dierickx uit Halle geeft samen met Chris Van Erk, de eigenaar van het bekende mosselrestaurant De Engel, een nieuwe impuls aan het motorcrossgebeuren. Er zijn ook nieuwe hoofdsponsors.

“Dit stelt ons in staat om een doorstart te maken”, zegt Jos Van Loock. “Met onder meer een viptent en nog een tent in het rennerspark waar iedereen vrij een pintje kan komen drinken. Zaterdagavond tussen 20u en middernacht speelt een dj in de tent. Iedereen is welkom om het stof in de keel te blussen. De toegang is dan gratis.”

Tijdens de wedstrijden wordt een toegangsprijs gevraagd. De directe buren kregen een gratis ticket ter compensatie van eventuele lawaaihinder, hoewel de motoren minder luid zijn dan tien jaar geleden.

Aan de start komen onder meer jongeren, junioren, quads, internationale streekrijders, oudere oldtimer-Maico's en zijspannen. Een spectaculair moment zondag tijdens de pauze wordt het optreden van een motorstuntteam. “We verwachten dat die piloten tussen 14 en 15u zullen aantreden. Ze zullen voor adembenemende acrobatie zorgen”, voorspelt Dierickx.

Jos Van Loock is blij dat het voortbestaan van de motorcross van Pulderbos nu toch verzekerd is. MC De Kempen is een van de oudste clubs van de VLM. De club werd indertijd opgericht door Tuur Nuyts, Louis Van Staeyen en Louis Vertruyen. De wedstrijden werden toen nog overal ten velde gereden in Pulderbos, zoals aan de Roosten.

Het nieuwe terrein is kleiner dan dat in de Kruisdreef, maar nog altijd voldoende groot. De weilanden strekken zich uit van de Mastenbaan tot de Kleinheide. Er is een grote weideparking achter de hoeve Vercammen.

Medewerkers waren de voorbije dagen in de brandende zon al volop bezig met de opbouw. Zo komen er een tijdelijke springbult en een nieuwe startboog. “Het is inderdaad warm, maar alles voor de motorcross, hé”, knipoogt Staf Peenen. “Het zal wel warm zijn voor de piloten in hun pakken, maar liever droogte dan regen.”

De organisatoren willen uitdrukkelijk de gemeente Zandhoven bedanken. Aan de kinderen wordt ook gedacht, want er komt een springkasteel.

kristin matthyssen ¦

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio