Geen tussenkomst van derden

Dakloze ontdekt lichaam in verregaande staat van ontbinding in Anderlecht

Dakloze ontdekt lichaam in verregaande staat van ontbinding in Anderlecht

Het Marius Renardpark in Anderlecht Foto: Google Maps

Anderlecht -

Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar het overlijden van een onbekende man. Zijn lichaam werd dinsdag in verregaande staat van ontbinding aangetroffen in het Marius Renardpark in Anderlecht. De man is niet door tussenkomst van een derde overleden, is uit de autopsie gebleken.

Het was een dakloze die dinsdag rond 10.00 uur het lichaam ontdekte onder een geïmproviseerde tent in het Marius Renard-park. De man werd aangetrokken door de scherpe geur en deed de macabere ontdekking toen hij het tentzeil ophief. Politie en parket werden meteen verwittigd en het parket stapte ter plaatse af met een wetsarts. Uit diens eerste vaststellingen blijkt dat er waarschijnlijk geen tussenkomst van een derde was bij het overlijden. Uit voorzorg, en om het lichaam te identificeren, werd een autopsie bevolen.

“Uit die autopsie is gebleken dat het lichaam geen tekenen van geweld vertoont, zodat tussenkomst van een derde bij het overlijden kan uitgesloten worden”, zegt Brussels parketwoordvoerder Gilles Dejemeppe. “Maar het is nog niet mogelijk gebleken de man te identificeren, daarom is een DNA-staal afgenomen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees