Patrick, Dany en Dirk stappen voor het goede doel

Heusdenaars in Dodentocht voor Red Een Kind

Heusdenaars in Dodentocht voor Red Een Kind

Foto: if

Destelbergen - De Dodentocht in Bornem: de lokroep voor de immense uitdaging van de 100 km is voor velen onweerstaanbaar. Omdat op café de beste ideeën rijpen, kwam het ter sprake aan de toog van De Matroos. Met succes, want over enkele weken gaan Patrick Spriet, Dany Dieleman en Dirk De Vriendt dit jaar de helse tocht ondernemen ten voordele van Red een Kind, de organisatie van die andere bekende Heusdenaar, Bennie Monsecour.

Patrick Spriet kwam met het idee aanzetten: nadat hij vorig jaar een vriend ging aanmoedigen in Bornem kreeg hij de smaak te pakken. Maar alleen is maar alleen, en na een paar pinten en een paar babbels in De Matroos in de Magerstraat waren ze al met zijn drieën. 

“De sponsoring is de extra motivatie voor ons”, aldus het drietal dat zoveel mogelijk geld wil bijeensprokkelen voor het weeshuis in Haïti, een warm lokaal project dat u hier ook vaak op onze nieuwssite ziet verschijnen.  Tijdens de Dodentocht zijn de sportieve uitdagers herkenbaar aan hun t-shirt met logo’s van de sponsors.  Hoe ver ze ook stappen, het integrale bedrag gaat naar Red een Kind en komt rechtstreeks en tot op de laatste eurocent ten goede aan de 35 kinderen in het weeshuis.  Om financiële steun zit men daar altijd verlegen:  eten, drinken, een huis huren voor een dakloze mama en haar kinderen en een boerderijproject met koeien en geiten zijn de hoogste noden momenteel. 

Om de Dodentocht te stappen volstaan de pintjes aan de toog van De Matroos natuurlijk niet. Patrick, Dany en Dirk zijn sinds begin mei aan het trainen met een schema van de organisatie van de Dodentocht. Na drie maanden trainen zouden ze succesvol de Dodentocht moeten kunnen uitstappen. 

Wie hen een warm  hart toedraagt, kan hen natuurlijk sponsoren. Daarvoor loopt u best eens langs in De Matroos in de Magerstraat, bij David en Lesley. Op de dag des oordeels, 10 augustus, kan u hen live tracken op de site van de Dodentocht door hun volgnummers 2927 (Patrick Spriet), 7035 (Dany Dieleman) en 10392 (Dirk De Vriendt) in te geven. Maar het belangrijkste is dat u hen nu nog vlug een financieel duwtje geeft, zodat de pijn en de verzuchting tijdens de slopende tocht op de achtergrond verdwijnt. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio