Scenaristen moesten scène uit ‘The Handmaid’s Tale’ schrappen, omdat acteur het te misselijkmakend vond

Scenaristen moesten scène uit ‘The Handmaid’s Tale’ schrappen, omdat acteur het te misselijkmakend vond

Foto: ISOPIX

Wie naar ‘The Handmaid’s Tale’ kijkt, weet dat de alomgeprezen serie bol staat van gruwelijk geweld en verkrachtingen. Maar één voorgestelde scène ging voor acteur Joseph Fiennes - die Fred Waterford speelt - toch te ver. Hij weigerde om de choquerende beelden te filmen en de scenaristen moesten de verhaallijn aanpassen. Dat vertelde de acteur zelf tijdens een interview met Entertainment Weekly.

‘The Handmaid’s Tale’ is geen serie voor mensen, die iets luchtigs willen kijken. De reeks speelt zich af in de nabije toekomst, waarin de Verenigde Staten veranderd is in een dystopische samenleving met pijnlijk herkenbare details. Eén vrouw staat centraal: June, de dienstmaagd van Serena en Fred Waterford, één van de leidinggevende duo’s uit Gilead. Daar moeten vruchtbare vrouwen gedwongen als dienstmaagd leven bij de heersende elite met als enige doel: kinderen maken voor het koppel waarvoor ze werken. Wanneer ze dat niet doen, zijn de consequenties zwaar: ze eindigen tussen het nucleair afval of hun ledematen worden afgehakt.

LEES OOK. Oprah duikt op in aflevering ‘The Handmaid’s Tale’ en inspireert zoals tijdens haar iconische speech

Een stap te ver

Scenaristen moesten scène uit ‘The Handmaid’s Tale’ schrappen, omdat acteur het te misselijkmakend vond
Serena en Fred. Foto: ISOPIX

Acteur Joseph Fiennes heeft al talloze misselijkmakende scènes ingeblikt. In Gilead is verkrachting immers een normale zaak en zelfs een heilig ritueel, waarin de dienstmaagd tussen de benen van de vrouw klaar moet liggen om de heerser een kind te kunnen schenken. Maar toen Fiennes te horen kreeg dat hij in episode negen van het tweede seizoen ook zijn geliefde vrouw Serena zou moeten verkrachten in een choquerende scène, ging hij op de rem staan.

Hij walgde zo erg van het scenario, dat hij zijn job op het spel zette. Wanneer Serena en Fred tijdens een diplomatieke reis naar Canada de gevluchte echtgenoot van June zouden tegenkomen, zouden de frustratie door hun lijven gieren. In een hotel zou Fred Waterford verstrooiing willen zoeken bij zijn vrouw, die hij de aflevering daarvoor sloeg met zijn riem. Maar zij zou zich tegen hem verzetten. In het oorspronkelijke scenario was de uitkomst van die scène verschrikkelijk: Fred zou niet luisteren, waarna hij Serena brutaal zou verkrachten.

LEES OOK. Na explosief einde van tweede seizoen is er geweldig nieuws voor liefhebbers van The Handmaid’s Tale

Ettelijke e-mails

“Ik denk dat ik niet wilde dat Fred zo’n verschrikkelijk iets zou doen, ik had het gevoel dat ik hem moest beschermen. Hoe weerzinwekkend, smerig en slecht hij ook is. Maar ook al is hij wie hij is, hij blijft menselijk”, aldus Fiennes in een interview met Entertainment Weekly. Dus hield de acteur voet bij stuk. “Het was een risico voor mij om de scène te weigeren, maar dat heb ik toch gedaan.”

Pas na talloze lange e-mails en een stevige argumentatie besloten de scenaristen om de scène te schrappen en de verhaallijn anders te laten verlopen. En dat was volgens de acteur de beste keuze, omdat actrice Yvonne Strahovski “al op een prachtige manier de pijn en frustraties in Serena’s gedachten op het beeld wist te brengen” zonder de misselijkmakende scène.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees