Thurston Moore van Sonic Youth speelt in Vooruit live filmscore tijdens Film Fest Gent

Thurston Moore van Sonic Youth speelt in Vooruit live filmscore tijdens Film Fest Gent

Foto: if

Gent - Thurston Moore, zanger, gitarist en mede-oprichter van de noiseband Sonic Youth, komt op woensdag 10 oktober naar de theaterzaal van de Vooruit. Moore zal er live muziek spelen die hij componeert voor vier experimentele stille kortfilms van de Oekraïens-Amerikaanse cineaste Maya Deren. Moore doet dat op uitnodiging van kunstencentrum Vooruit dat naar aanleiding van Film Fest Gent Videodroom organiseert. Tijdens Videodroom spelen topmuzikanten live composities tijdens de projectie van een film.

Thurston Moore zal live muziek maken bij vier kortfilms van de Maya Deren. Deren is een Amerikaanse, in Oekraiene geboren filmmaakster die beschouwd wordt als één van de belangrijkste experimentele avant-garde filmmaaksters uit de jaren 40-50 van de vorige eeuw.

Een van de kortfilms waar Moore muziek zal voor componeren kan u hieronder bekijken. Het concert van Thurston Moore is eenmalig. Voor liefhebbers van de man achter Sonic Youth een gelegenheid om een andere kant van hun idool te leren kennen.

Lees verder onder de video

Ook het Gentse electronicacollectief Raveyards is op vrijdag 12 oktober van de partij op Videodroom. Raveyards brengt met het project Ghost muziek op horrorfilms. De dag erna, op zaterdag 13 oktober, kan men naar Frankenstein kijken, begeleid door live pianomuziek.

Alle details over de programmatie van Videodroom tijdens Film Fest Gent is terug te vinden op de site van Vooruit.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio