Populaire Limburgse rapper (28) onverwachts overleden

Boorsem / Maasmechelen -

De populaire Maasmechelse rapper Aziz Özel is zaterdagmiddag op 28-jarige leeftijd overleden. Hulp mocht niet meer baten.

Het levenloze lichaam van Özel werd in zijn woning in Maasmechelen aangetroffen. De 28-jarige rapper en producer overleed vermoedelijk aan een hartfalen. Dat bevestigde het parket van Limburg. De hulpdiensten werden nog opgeroepen maar konden niets meer voor de jongeman doen.

De twintiger was vooral bekend van de hiphopformatie La Famiglia maar was ook zeer actief bij de Maasmechelse Jeugddienst waar hij onder meer in het bestuur zat van jeugdhuis ‘t Alibi.

Na het overlijden kwamen zo’n honderd vrienden en fans samen bij de woning van de rapper. Op de Facebookpagina van Özel wordt emotioneel gereageerd op het nieuws. “Rust in vrede Aziz. Je bent een voorbeeld voor mij en vele andere binnen het hiphop genre. Je gaat gemist worden”, schrijft iemand.

Zeldzame diamant

“Verschrikkelijk nieuws. Meer dan alleen maar een rapper was hij een top jeugdwerker, een jonge vader, een vriend en een grote broer voor veel jongeren. Maasmechelen verliest een zeldzaam diamant”, laat een ander weten.

“Een zwarte dag voor Maasmechelen. We hebben allen een vriend verloren, een luisterend oor, altijd klaar voor een knuffel. Hij is een steun geweest voor veel jongeren en iedereen die er nood aan had op zijn pad”, klinkt het nog.

La Famiglia

Azo, Gunnie, Hulik, De neef en Di. b vormden vanaf 2011 samen het hiphopcollectief La Famiglia. Aziz was één van de vaste producers van de formatie. In april van dit jaar kondigde het collectief aan dat ze ermee stopten omdat verschillende leden plannen hadden voor een solocarrière. Azo produceerde ook de nieuwe single van Alessio, ‘Bikini’ die vorige maand uitkwam op het label Malavita.

De rapper/producer laat een vrouw en een zoontje achter.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees