Zware brand bij recyclagebedrijf: rookpluim kilometers ver te zien

Zware brand bij recyclagebedrijf: rookpluim kilometers ver te zien

Foto: rdr

Houthalen-Helchteren -

Er is zondagavond een zware brand uitgebroken bij een recyclagebedrijf in Houthalen-Helchteren. Daardoor is een enorme rookpluim ontstaan die kilometers ver te zien is. Door de felle wind is er een kans dat de brand overslaat op een naar een ander bedrijf.

De brand brak rond 18.30 uur uit bij het bedrijf Bongaerts op Europark in Helchteren, waar papier en karton wordt gerecycleerd. De loods waar het papier ligt, staat in lichterlaaie. Daardoor is een enorme rookpluim ontstaan die kilometers ver te zien is.

De brandweer is massaal uitgerukt. Eenheden van de korpsen van Oost-Limburg, Hasselt, Maasmechelen en Lommel zijn ter plaatse, zegt burgemeester Alain Yzermans. De bluswerkzaamheden zijn in volle gang. Er is een kans dat de brand overslaat naar een ander bedrijf door de stevige wind, waarschuwt Yzermans.

Het bedrijventerrein is volledig afgesloten. De gemeente Houthalen-Helchteren roept haar inwoners op om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie af te sluiten. Intussen mogen de ramen in Houthalen-Centrum en Houthalen-Oost opnieuw geopend worden. In Helchteren, op het Sonnis, in Meeuwen-Gruitrode en in Peer moeten de ramen wel nog even dichtblijven, aangezien de rook in die richting waait.

Er zouden geen slachtoffers zijn gevallen, aldus nog de burgemeester.

Zware brand bij recyclagebedrijf: rookpluim kilometers ver te zien
Foto: rdr
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees