roeien U23 WK IN Poznan

Benjamin De Catelle loodt dubbelvier naar derde plaats in B-finale

Benjamin De Catelle loodt dubbelvier naar derde plaats in B-finale

Benjamin De Catelle Foto: if

Gent -

Benjamin De Catelle (Gentse RS) heeft een weekeinde vol emotie achter de rug. Zaterdag greep hij als slagroeier van de Belgische dubbelvier in de halve finale na een verschroeiende eindsprint met amper twee tienden van een seconde naast dat felbegeerde finaleticket.

Geert Vanderdeelen, zijn Gentse coach en dus nu ook de coach van de nationale dubbelvier, hoopte stiekem dat zijn team vierentwintig uur na die ontgoocheling met een denderend resultaat in de B-finale zou wegroeien, maar een zege in die troostingsfinale zat er geen seconde in.

Alhoewel Benjamin Catelle en zijn teamgenoten in de halve finale de snelste tijd van de zes teams achter hun naam hadden, schoten de dan toch nog wel aangeslagen Belgen maar traag uit de startblokken. Na 500 meter kwamen ze pas als vijfde door. Nieuw-Zeeland nestelde zich verrassend aan de kop van het veld en zou die leiding ondanks het felle aandringen van het Moldavisch team niet meer uit handen geven.

Het Belgisch viertal vond zichzelf in de tweede wedstrijdhelft helemaal terug. Ze sprintten zich voorbij de Fransen en de Spanjaarden en finishten uiteindelijk derde op iets meer dan twee seconden van de winnaars.

Gentenaar Benjamin De Catelle, Luikenaar Gaston Mercier en het TRT duo De Borger - Lauwers sloten onder goedkeurend oog van coach Geert Vanderdeelen hun toernooi af met een negende plaats op achttien teams en mogen dus op een geslaagd WKU23 terugblikken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio