Unieke beelden tonen triomfantelijke sfeer op bus van Team Sky: “Het team van Quintana is gedoemd om te mislukken”

Bij Team Sky was de vreugde immens door de Tour-eindzege van Geraint Thomas. Nog voor de start van de laatste rit richting Parijs, gaf Luke Rowe een unieke blik in de teambus van de Britse ploeg via een Facebook Live. Daarin is een zelfgemaakt nummer te horen waarin er de spot wordt gedreven met concurrent Naïro Quintana en zijn Movistar-ploeg. “Het team van Quintana is gedoemd om te mislukken.”

Lees ook: Geraint Thomas heeft het dan toch even vlaggen in de Tour: eindwinnaar in de knoei met Welshe vlag

Lees ook: Sky is grootverdiener in Tour, Lotto-Soudal verlaat Frankrijk met habbekrats

Als er beelden vanuit de teambus opduiken, zijn die meestal de moeite waard. Eerder deze week ging er nog een video viraal waarin een Nederlandse wielertoerist na materiaalpech werd meegepakt door de ploeg van Tourwinnaar Geraint Thomas en Girowinnaar Chris Froome. In deze live-video geeft Luke Rowe de wielerfans een unieke blik achter de schermen van de Britse formatie. Wat opvalt, is de losse sfeer bij alle Sky-renners. En dan is er die Welshe song die de ploeg zelf maakte, waarin de draak wordt gestoken met Naïro Quintana. “We hebben sympathie voor Quintana, want zijn ploeg is gedoemd om te mislukken”, is te horen.

Ook Chris Froome toonde zich van een kant die we nog niet zagen tijdens deze Tour. “Ik hou van de Fransen, het beste publiek ooit. Ik kan niet wachten om volgend jaar terug te komen”, zei hij sarcastisch gevolgd door een brede smile.

Let ook op de muziekkeuze. Op het moment dat Rowe richting Froome gaat, schakelt de dj over naar ‘It wasn’t me’ van Shaggy. Een subtiele verwijzing naar de salbutamol-affaire en de reacties van het Franse publiek daarop tijdens de afgelopen Tour?

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.