Inbrekers vernielen deuren van twee handelszaken

Inbrekers vernielen deuren van twee handelszaken

Medewerkers van Bon’Ap kwamen de aangerichte schade mee opmeten. Foto: fdv

Ronse -

In de nacht van zaterdag op zondag in ingebroken in Elektronicawinkel ElektroStock aan de Ninoofsesteenweg en in maaltijdwinkel Bon'Ap met slagerij Buurtslagers in de Cesar Snoecklaan.

De daders drongen de handelszaken binnen tussen middernacht en 1.30 uur. In de elektronicawinkel sloegen de inbrekers aan de zijkant het raam van de deur van een opslagruimte aan diggelen. Eens binnen knipten ze de bedrading van de kassa door en gingen er mee aan de haal. Volgens de zaakvoerder staken daarin de ontvangsten van zaterdag, goed voor 950 euro. Of er meer werd buitgemaakt, moet het verdere onderzoek uitwijzen.

Heel wat meer braakschade richtten de inbrekers aan bij maaltijdwinkel Bon'Ap met slagerszaak Buurtslagers. Met een fietsrek dat er stond, forceerden de inbrekers de automatische dubbele glazen portaaldeur. Een ruim 6 kilogram zwaar brandblusapparaat werd vervolgens door het raam van een bureauruimte gekeild, om vervolgens het lokaal van de brandkoffers te bereiken. Er werd niets buit gemaakt. Vermoedelijk vluchtten de daders weg toen ze werden verrast door het alarm dat in werking schoot. “Ofwel zagen ze zich er niet tegen opgewassen hier een slag te slaan”, zegt de chef-beenhouwer. Gisterenvoormiddag werd een sporenonderzoek verricht door het gerechtelijk labo. De brandweer werd gevorderd om de vernielde toegang te komen beveiligen met houten platen. Medewerkers van Bon'Ap kwamen een kijkje nemen van de aangerichte vernielingen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio