Noor van Wanty-Groupe Gobert wint derde etappe in Ronde van Wallonië, Tim Wellens blijft leider

Noor van Wanty-Groupe Gobert wint derde etappe in Ronde van Wallonië, Tim Wellens blijft leider

Foto: BELGA

De Noor Odd Christian Eiking van Wanty-Groupe Gobert heeft in La Roche-en-Ardenne de derde etappe in de Ronde van Wallonië (2.HC) gewonnen. Tim Wellens blijft leider.

Na 169,2 kilometer van Chimay naar La Roche-En-Ardenne had de 23-jarige Eiking een kleine voorsprong op het peloton. Quinten Hermans werd tweede, de Fransman Lorrenzo Manzin derde. Tim Wellens (Lotto Soudal), achtste in de rituitslag, behield de gele leiderstrui. De 27-jarige Limburger heeft vier seconden voor op Pieter Serry. De Fransman Quentin Pacher is op zes seconden derde.

Vluchter wordt aangereden door volgwagen

De eerste ontsnapping van de dag kwam op naam van Edward Planckaert, Alex Kirsch en Lionel Taminiaux. Die laatste moest al snel de rol lossen. De twee anderen gingen samen door, tot Kirsch op 70 kilometer van de finish ongelukkig werd aangereden door de volgwagen van Sport Vlaanderen-Baloise, het team van Planckaert. De Luxemburger van WB-Aqua Protect-Veranclassic kwam er met oppervlakkige wonden vanaf en kan dinsdag weer starten.

Nadat ook Planckaert weer was gegrepen, gingen Ryan Gibbons, Przemyslaw Niemiec, Dorian Godon, Daan Soete, Dries De Bondt, Rémi Cavagna en Gordon De Winter hun kans. Op 26 kilometer van de meet, kort na het ingaan van de plaatselijke ronde, waren ook zij eraan voor de moeite. Er volgden nog tal van pogingen, maar alleen Eiking wist het juiste moment te kiezen.

De jonge Noor versnelde op vier kilometer van de aankomst en hield zes seconden over op een uitgedund peloton. Hij boekte zo zijn tweede profzege. In mei vorig jaar won hij de Boucles de L’Aulne (1.1).

 

 

 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.