Vier jaar na eerste gifgolf opnieuw zeven katten vergiftigd

Vier jaar na eerste gifgolf opnieuw zeven katten vergiftigd

Guido Cuypers houdt zijn dieren nu angstvallig binnen. Foto: slr

Oostrozebeke -

In de buurt van de Gentstraat in Oostrozebeke zijn de laatste weken al zeven katten overleden door vergiftiging. Guido Cuypers en zijn vriendin Veronique Minnen vermoeden dat de dader iemand uit de buurt moet zijn.

Guido Cuypers en zijn vriendin Veronique Minnen uit de Gentstraat maken zich grote zorgen om hun drie honden en vijf katten. Ruim twee weken geleden troffen ze een poes dood aan in hun tuin. Wilde poezen vinden vaak de weg naar de woning van het koppel. “Wij zorgen dan ook voor die beestjes, want we zijn grote dierenliefhebbers”, zegt Guido Cuypers. “Maar plots begonnen ze een voor een te sterven. We zijn ermee naar de veearts geweest en die bevestigde ons vermoeden. Ze werden vergiftigd.”

Intussen zijn al zes katjes overleden bij Guido. Ook de kat van de buurvrouw liet het leven. Vier jaar geleden gebeurde hetzelfde in de buurt. Toen werden vijf katten slachtoffer van vergiftiging. “We stapten toen naar de pers, want de politie wou er niet veel aan doen. Daarna hebben we geen enkele dode kat meer aangetroffen, tot enkele weken geleden.”

Allemaal begraven

Het koppel vermoedt dat het om dezelfde dader gaat. “Een buurtbewoner heeft het gemunt op onze katten. Ik snap niet wat die persoon bezielt. Als je geen dierenliefhebber bent, dan laat je die toch gewoon met rust? De dieren werden vergiftigd met stukjes gehakt die in onze tuin werden gegooid. Daarin zat een giftige vloeistof”, zegt Guido.

Daarom probeert hij nu zijn dieren zo veel mogelijk binnen te houden. Niet makkelijk in dit weer. “In deze hitte is dat zeer lastig. Die dieren willen naar buiten. We hopen dat de dader snel ophoudt. Veronique heeft elke kat persoonlijk begraven, we willen er niet nog meer in de grond moeten stoppen.”

Het koppel alarmeerde intussen ook al de politie, maar volgens hen zijn er geen harde bewijzen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees