Asfalt komt omhoog op E314, rechterrijstrook tot dinsdagmiddag afgesloten

Asfalt komt omhoog op E314, rechterrijstrook tot dinsdagmiddag afgesloten

Archiefbeeld Foto: Twitter

Aarschot -

Door de hitte is maandagnamiddag een opstuwing van 3 tot 4 meter ontstaan van de pechstrook op de E314 tussen oprit Aarschot en Tielt-Winge richting Lummen. Het rechterrijvak is er afgesloten. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.

Een aannemer zal na de avondspits het opgebroken stuk verwijderen. Dat zal weinig tot geen hinder veroorzaken, verwacht woordvoerder Anton De Coster. Tot vannacht wordt tijdelijk de rechterrijstrook ingenomen om veilig te kunnen werken.

Dinsdagochtend wordt vanaf 6 uur het rechterrijvak opnieuw ingenomen en wordt er definitief asfalt gelegd. “Tegen dinsdagmiddag - onder voorbehoud van al te grote temperatuursprongen - is de pechstrook dan hersteld en de rijweg is vrij van signalisatie”, luidt het.

De werfzone rond de pechstrook zelf wordt vannacht door signalisatie nog wel aangeduid, zodat het asfalt kan uitharden en niemand dat stuk van de pechstrook kan oprijden.

De hitte zorgde er eerder voor dat de E314 ter hoogte van afrit 22 in Aarschot, richting Brussel, van donderdagnamiddag tot maandagochtend gedeeltelijk moest afgesloten worden. De betonplaten onder het wegdek waren over een breedte van 12 meter omhoog gekomen.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S