Voetbal Beker van BelgiëFC WETTEREN - KVE DRONGEN - Matthias Van Peteghem scoort viermaal tegen KVE Drongen

“Lieten veel frissere indruk”

“Lieten veel frissere indruk”

Matthias Van Peteghem (9) was al meteen goed bij schot: “Na die ruime overwinning niet naast onze schoenen lopen.” Foto: Geert De Rycke

Wetteren / Gent -

FC Wetteren zat in de bekerwedstrijd tegen KVE Drongen al na een halfuur op rozen. De ploeg van coach Peter Devos leidde op dat moment met 4-0 via onder meer drie doelpunten van Mathias Van Peteghem. Hij scoorde in de tweede helft een vierde keer.

“We lieten een veel frissere indruk dan KVE Drongen”, reageert de 27-jarige Van Peteghem die bij FC Wetteren aan zijn tweede seizoen toe is. “De Gentse ploeg had net een stage achter de rug en was vermoeid. Bovendien stonden wij in de voorbereiding al één week verder dan KVE Drongen dat nochtans een ambitieuze ploeg in eerste provinciale is. Wij begonnen gretig aan de partij en waren ook zeer efficiënt. Ik scoorde vorig seizoen al eens driemaal in een officiële wedstrijd en twee jaar geleden vond ik al eens vier keer de weg naar doel. Ik zal hier niet lang stil bij blijven staan. De focus blijft op de competitie liggen. Wij gaan de Beker van België niet winnen.”

Hebben jullie nog veel werk in de voorbereiding voor de boeg?

“Zeker en vast. We hoeven na die ruime overwinning niet naast onze schoenen te gaan lopen. Dit is een mentale opsteker en leuk voor de supporters, maar we hebben nog veel werk op de plank. We waren pas aan onze derde duel in de voorbereiding toe. De coach wil nog heel wat zaken uitproberen en ons iedere dag beter maken. Het inpassen van nieuwe spelers en het vertrouwd maken met andere systemen vergt tijd. We hebben nog een zestal weken de tijd tot de start van de competitie.”

“We krijgen komend weekend in de tweede ronde van de Beker van België het bezoek van La Louvière Centre dat in de tweede amateurklasse uitkomt. Dit wordt een serieuze waardemeter voor ons.”

Je speelde tegen KVE Drongen op de negen.

“Dit is mijn beste positie, waar ik het hoogste rendement haal. Ik werd vorig seizoen door blessures en schorsingen noodgedwongen op verschillende posities neergezet. Ik hoop dat we in deze campagne van pech gespaard blijven en de coach niet te veel moet schuiven. Automatismen zijn van groot belang.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio