Wielrennen Elite zonder contract & beloften ronde van vlaams-brabant - Pech houdt Niels Merckx van beter resultaat

“Zonder pech nog mooier”

“Zonder pech nog mooier”

Niels Merckx: “Twee dagen rust dubbel en dik verdiend.” Foto: Guy Meurs

Tielt-Winge -

Niels Merckx (23) uit Tielt-Winge bewees in de Ronde van Vlaams-Brabant dat zijn allereerste zege van een week vroeger in Ottenburg geen toevalstreffer was, al belette pech hem een nog beter resultaat te boeken.

“De eerste twee ritten van deze rittenkoers leek het alsof mij geen nieuw succes was gegund”, zegt Merckx. “In de eerste etappe in Hakendover reed ik plat terwijl ik mee de dienst uitmaakte in het peloton. Geen erg, want de 40 seconden die ik toen verloor kon ik weer goedmaken en mijn plaats in de groep weer innemen.”

“Erger was het 24 uur later toen ik weer werd geveld door een lekke band op het ogenblik dat ik deel uitmaakte van de kopgroep. Ik verloor mijn plaats voorin, terwijl mijn gezellen het tot de streep konden uitzingen. Zonder die pech zat een beter eindresultaat er zeker in.”

In de tijdrit van vrijdag in Leefdaal kwam Merckx uit op een 30ste plaats: beter dan vorig jaar en meteen het sein voor de ommekeer.

“’s Anderendaags was ik medeauteur van een succesrijke vlucht die over liefst 120 km was uitgesmeerd en waarin alle leiderstruien, plus ploegmaat Jonas Philips, vertegenwoordigd waren. Ik werd achtste en schoof door naar plaats 12 in de algemene tussenstand.”

“Mijn energietank was nog niet leeg, want op de laatste dag wipte ik in Rillaar, in eigen omgeving dus, ergens halfweg naar de leidersgroep waar ook maatje Han Devos de dienst uitmaakte. Wij moesten lang vechten voor een bevredigende voorsprong, maar uiteindelijk zijn we daarin geslaagd.”

“Met een elfde plaats in de eindstand, vierde beste regionaal, 13de in het puntenklassement en zesde in de ploegenstand oogt de balans vrij fraai, maar ik mag er niet aan denken wat het eindresultaat ware geweest zonder die pech. Ik meen dat ik twee dagen rust dubbel en dik heb verdiend alvorens woensdag in Linden aan te zetten.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio