DUATLON l’alpe d’huez

Lander Van Droogenbroeck: “Nog nooit col opgereden”

Opwijk -

Marathonloper en Opwijkenaar Lander Van Droogenbroeck (34) staat vandaag aan de start van de duatlon van l'Alpe d'Huez.

“Niet dat ik nu op duatlon ga overschakelen”, lacht Van Droogenbroeck. “Ik beschouw mijn deelname aan deze wedstrijd als een voorlopig eenmalig experiment. Ik besliste pas vorige week om er samen met mijn vader, een echte fan van de bergen, naar toe te trekken.”

“Het wordt een blitz-bezoek omdat we er ter plaatse geen vakantie van maken. Het was mijn vriend Alex Lefèvre, die er aan de triatlon deelneemt, die me op het idee bracht.”

De opdracht bestaat uit 6 km lopen, 15 km fietsen op de col en afsluitend 2 km lopen. “Echte fietstrainingen staan nooit op mijn programma”, aldus de atleet van Dilbeek AC. “Wel trek ik er af en toe eens op uit met de wielertoeristen van de Opwijkse club Op 't Groot Verzet, waar ik van Michael Esselens gouden tips krijg.”

“Mijn wieleractiviteit brandt op een laag pitje. Voor dit jaar kom ik voorlopig aan 680 km. Ik besef dat ik nu een heel eind uit mijn comfortzone ga treden, maar ik ben benieuwd. Dat er veel dient geklommen, is al een uitdaging op zich. Ik ben nog nooit een col opgereden.”

“Op mijn leeftijd vind ik fietsen een mooie aanvulling bij mijn sportieve activiteiten. Een beetje variatie kan geen kwaad. Een overstap naar duatlon is nog niet aan de orde.”

“Ik bereid me nu voor op het BK 10 kilometer op de weg op 4 augustus in Lokeren. Later op het seizoen staat nog een snelle halve marathon op mijn programma. Recente testtrainingen toonden aan dat mijn conditie voor het langere werk meer dan in orde is.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio