Fietser overleden na val in park in Zedelgem

Fietser overleden na val in park in Zedelgem

Foto: rr

Aartrijke / Zedelgem -

Een 70-jarige man uit Zedelgem is vanmorgen om het leven gekomen bij een ongelukkige valpartij met zijn fiets. De man viel op zijn hoofd en was op slag dood. Een reanimatiepoging mocht dan ook niet meer baten.

De Zedelgemnaar vertrok vanmorgen thuis met zijn wagen naar de garage in Zedelgem. Die moest daar blijven, dus hij had zijn fiets in de koffer gestoken om nadien naar huis terug te fietsen. Maar daarbij liep het in het park Ter Loo in Loppem dramatisch fout. Om een nog ongekende reden kwam hij ter hoogte van een klein brugje over een gracht ten val. De man viel ongelukkig op zijn hoofd en was op slag dood.

De prille zeventiger moest tussen 8 en 9 uur met zijn wagen in de garage zijn. Even na 9 uur vond een passant hem echter langs het Leentjespad in het park. De man lag er in de ondiepe gracht, waar op dat moment geen water in stond. De hulpdiensten werden verwittigd en de toegesnelde ambulanciers probeerden hem nog te reanimeren. Maar alle hulp kwam helaas te laat.

Het parket besloot om een verkeersdeskundige aan te stellen. Die moest onder andere nagaan of er mogelijk toch geen andere personen bij het ongeval betrokken waren. Toen die zijn werk gedaan had, werd ook nog een wetsdokter opgevorderd. Uit hun vaststellingen bleek dat er geen sprake was van kwaad opzet en dat het om een ongelukkige valpartij ging.

De politie sloot het park Ter Loo deze morgen urenlang af om eventuele pottenkijkers op afstand te houden. De weduwe van de man kwam - onder begeleiding van slachtofferhulp van de politie - al kijken naar de plaats van het ongeval. Rond de middag werd het park opnieuw vrijgegeven.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees