‘Guardians of the Galaxy’-cast steunt ontslagen regisseur met open brief

‘Guardians of the Galaxy’-cast steunt ontslagen regisseur met open brief

Foto: ISOPIX

De sterren van de Hollywood-blockbuster ‘Guardians of the Galaxy’ steunt in een open brief regisseur James Gunn, die eerder deze maand ontslagen werd naar aanleiding van enkele oude smakeloze grappen op Twitter.

Disney, producent van de filmreeks, ontsloeg Gunn als regisseur van de derde ‘Guardians of the Galaxy’-film nadat enkele tweets van hem uit de periode 2008-2011 opdoken waarin hij smakeloze grappen maakte over verkrachting en pedofilie.

Toch steunen Chris Pratt, Bradley Cooper, Zoe Saldana en Vin Diesel Gunn. In een open brief die de Hollywoodsterren deelden via sociale media, spreken ze hun “liefde, steun en dankbaarheid voor James” uit.

‘Guardians of the Galaxy’-cast steunt ontslagen regisseur met open brief
James Gunn Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

“Elk van ons kijkt er naar uit om in de toekomst weer met James samen te werken”, schrijven de acteurs. “We hopen dat Amerikanen uit het hele politieke spectrum de karaktermoord kunnen stoppen.” Hoofdrolspeler Chris Pratt voegde daar zelf nog aan toe: “Hoewel ik de ongepaste grappen van James Gunn niet goedkeur, blijft hij een goed man.”

Ook de publieke opinie steunt Gunn: zo tekenden al meer dan 350.000 mensen een petitie die oproept om zijn ontslag ongedaan te maken. Gunn schreef en regiseerde de eerste twee ‘Guardians of the Galaxy’-films, het derde deel stond gepland voor 2020.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees