Voetbal 1ste amateurklasse - Yassin Guerouiex-speler sk lommel

“Club kwam deel van afspraken niet na”

Lommel SK begint vrijdag met een thuiswedstrijd tegen Union aan de competitie in 1B. De Noord-Limburgers rekenen daarbij niet meer op Yassin Gueroui. De 28-jarige middenvelder - die in vier seizoenen 136 officiële wedstrijden voor Lommel speelde - tekende een contract van twee seizoenen bij de Marokkaanse eersteklasser MCO. Maar dat sprookje veranderde intussen al in een nachtmerrie. “Ik heb mijn contract na twee weken alweer laten ontbinden”, aldus Gueroui. Een monoloog.

“In feite maakte het nieuwe contract van Lommel, dat beduidend minder was dan ik me had voorgesteld, me toen al niet meer uit, want ik was net rond met een Marokkaanse promovendus uit de geboortestreek van mijn vader: MCO uit de stad Oujda. Hun trainer Aziz Karkach heeft een sportief verleden in België en kent er de spelersmarkt. Ik tekende een contract voor twee seizoenen.”

“Ik was heel enthousiast. Maar vanaf de eerste dag bij MCO voelde ik dat het niet goed zat. De nieuwe eersteklasser kwam een deel van de gemaakte afspraken niet na. Ik moest zelf overal achteraan hollen, voelde me compleet aan mijn lot overgelaten. Ook qua huisvesting. Mijn vrouw Yasmine zou haar job als tandartsassistente opgeven, maar dat hebben we gelukkig niet gedaan. Naast mij waren er vier Nederlanders met Marokkaanse roots nieuw bij de club. Twee zijn er gebleven, de anderen niet. Na twee weken liet ik mijn contract ontbinden. Prompt belden nog andere clubs, maar mijn hoofd stond weer richting België. Ik hoop dat ik hier snel aan de bak kan. Er is ook nog een plan B, want ik heb het diploma van jurist. Na regen komt zonneschijn. Ik blijf positief en zie wel wat mijn pad kruist.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio