RoeienSenioreN EK IN Glasgow

Ruben Claeys en Tim Brys met steile ambities

Gent -

Donderdag start in het Schotse Glasgow het EK roeien. Vijf Belgen voldeden aan de selectiecriteria van bondscoach Basset. Daarbij ook twee Gentenaren: World Cupwinnaar Tim Brys (KR Club Gent) en Ruben Claeys (KR Sport Gent).

Voor de 21-jarige Ruben Claeys wordt dat EK in dubbeltwee zwaar met zijn Brugse teamgenoot Pierre De Loof een grote stap in het onbekende.

“We kunnen de tegenstand niet inschatten, want op de World Cup in Belgrado na, waar ik dan nog ziek uitviel, hebben we geen enkel referentiepunt. Bovendien tasten wij ook over onszelf in het duistere. Onze laatste race dateert van 1 juni. Gelukkig konden we in onze voorbereiding sparren tegen Brys - Van Zandweghe, het lichte duo dat met zijn chrono's toch kan vergeleken worden met de betere subtop bij de zwaargewichten.”

De atleet van Sport Gent is dan ook voorzichtig: “De B-finale halen en indien mogelijk daarin een resultaat neerzetten dat een WK-selectie wettigt.”

Club Gentatleet Tim Brys en zijn Brugse ploegmaat Niels Van Zandweghe wonnen drie weken geleden de World Cup en worden dus voor dit EK als een medaillekandidaat naar voren geschoven. “Daar doen we niet aan mee”, reageert Tim. “In de voorbije World Cupraces werden we verslagen door de Italiaanse vice-wereldkampioenen Oppo-Ruta, de Ierse vice-olympische kampioenen Gary en Paul O'Donovan en door de Noren Brun-Strandli, brons op de OS 2012. Bovendien is het verschil tussen de top tien niet meer dan drie seconden. We willen uiteraard zo hoog mogelijk scoren, maar ervan uitgaan dat we sowieso een medaille pakken, lijkt me iets te optimistisch”, waarschuwt Tim Brys.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio