Geheim van Bermudadriehoek ontrafeld: “Hoe groter de boot, hoe meer schade er wordt aangericht”

Geheim van Bermudadriehoek ontrafeld: “Hoe groter de boot, hoe meer schade er wordt aangericht”

Foto: ISOPIX

Britse experten beweren het geheim van de Bermudadriehoek opgelost te hebben. De mysterieuze driehoek tussen Florida, Bermuda en Puerto-Rico eiste vorig jaar nog vier levens, de slachtoffers werden nooit teruggevonden.

Onvoorspelbare “wilde” golven zouden volgens de Britse wetenschappers verklaren waarom er zoveel boten verdwijnen in de Bermudadriehoek. In de laatste honderd jaar eiste die al meer dan 1.000 levens, zelden worden lichamen teruggevonden, en niemand die begreep wat er gebeurd was.

De “wilde” golven werden voor het eerst op satelliet vastgelegd in 1997. Het zijn soms heel hoge golven die amper enkele minuten duren. Er zijn er al gemeten van 30 meter hoog.

Het onderzoeksteam geleid door dr. Simon Boxall van de universiteit van Southampton bouwde een schaalmodel van de USS Cyclops, een enorm vaartuig dat in 1918 in de oceaan verdween en 300 levens met zich meenam. Voor een nieuwe documentaire op het Britse Channel 5: ‘The Bermuda Triangle Enigma’, simuleerden de wetenschappers het effect van de ‘monstergolven’ op de USS Cyclops.

De simulatie van Boxall toonde dat net de grootte van het schip ervoor zorgde dat de golven meer schade konden aanrichten.

Volgens Boxall is de Bermudadriehoek een plaats waar stormen uit drie richtingen kunnen samenkomen. “Er zijn stormen in het zuiden en noorden, die samenkomen. En als er dan nog bijkomen vanuit Florida, kan het een potentieel dodelijke formatie van “wilde” golven geven. Ze zijn steil, ze zijn hoog, we hebben golven gemeten van meer dan 30 meter.”

“Hoe groter de boot wordt, hoe meer schade aangericht wordt. Beeld je een golf in met twee toppen, elk aan één uiteinde van een boot. Op dat moment is er niets meer onder het midden van de boot en breekt die in twee. Als dat gebeurt, kan hij zinken in twee, drie minuten.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees