Volwassen (26) en minderjarige (15) verdachten steekpartij Oudergem vrijgelaten

Volwassen (26) en minderjarige (15) verdachten steekpartij Oudergem vrijgelaten
Brussel / Oudergem -

De 26-jarige man en de 15-jarige jongen die maandagavond werden opgepakt na de steekpartij aan het Carrefour-warenhuis in Oudergem, zijn vrijgelaten. Dat meldt het Brusselse parket. De 26-jarige man, die een 48-jarige man verschillende messteken zou toegediend hebben in borst en rug, is wel door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld voor opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg en verboden wapenbezit. Bij de steekpartij raakte ook een hond gewond.

De vechtpartij vond maandagavond rond 23.45 uur plaats, op het parkeerterrein van het Carrefour-warenhuis in Oudergem. De aanleiding en de juiste toedracht van de feiten zijn nog onduidelijk maar volgens de eerste elementen kreeg een 26-jarige man, die vergezeld was van twee honden, het aan de stok met een groep mensen die bestond uit twee volwassenen en drie minderjarigen. De ruzie begon in een Burger King-restaurant en verplaatste zich vervolgens naar het parkeerterrein. Daar kwam het tot een vechtpartij waarbij de 26-jarige man met een mes uithaalde naar een van de volwassenen van de groep. Die volwassene, een 48-jarige man, liep verschillende messteken op aan de borst en de rug.

Hond gewond

In dezelfde vechtpartij liep ook een hond van de 26-jarige man messteken op. Eerst werd vermoed dat een 15-jarige jongeman die deel uitmaakte van hetzelfde groepje als de 48-jarige man, met een mes uitgehaald had naar het dier maar volgens het parket is uit de verhoren van de verschillende betrokkenen gebleken dat die jongeman toch niet verantwoordelijk zou zijn voor de verwondingen van het dier. De tiener werd dan ook door het parket vrijgelaten.

Verder onderzoek moet meer duidelijkheid scheppen over de aanleiding en het juiste verloop van de gebeurtenissen, aldus nog het parket.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees