Weer vinkje meer op bucketlist: kerstmis vieren bij 30 graden

Christel Bauwens met echtgenoot Romain en dochter Melissa, allemaal gebeten door de kerstmicrobe. Foto: credit

Stekene -

Kerstmis vieren op een mooie zomerdag bij 30 graden? In Stekene kan het. Christel Bauwens realiseerde haar kinderdroom met familie en vrienden.

Vier jaar geleden werd Christel Bauwens (52) getroffen door een hartvliesontsteking. Ze kwam op intensieve zorgen terecht en even vreesde de Stekense zelfs voor haar leven. Die ervaring zette haar aan het denken. “Ik nam me voor om al mijn wensen uit mijn bucketlist te realiseren”, zegt Christel.

“Eén wens dateerde zelfs nog uit mijn kindertijd. Ik droomde er altijd van om kerst ook eens in de zomer te vieren. Ik ben helemaal verzot op de gezellige sfeer en de fonkelende lichtjes tijdens de kerstdagen. Waarom dan ook niet op een mooie zomerdag?”

Haar man Romain en dochter Melissa, die de passie voor het kerstgebeuren overnamen, waren meteen voor het idee gewonnen.

Het voorbije jaar werden de plannen concreet. Christel nam de tijd om alles nauwgezet in te plannen. “Naast het versturen van de kerstuitnodigingen naar vrienden en familie legde ik vooraf vast welk kerststuk waar een plaats moest krijgen in onze tuin.”

Het koppel verzamelde door de jaren heen een indrukwekkende collectie aan kerstartikelen.

“Tijdens de kerstperiode is ons huis tot de nok versierd”, lacht Christel. “We hebben kerstbeeldjes, een kerststal, meerdere kerstbomen, een sneeuwman en nog veel meer.” Voorbije week werd alles opnieuw bovengehaald om de tuin volledig om te toveren. “We hebben er een hele week hard aan gewerkt”, vult Romain aan.

Net als kerst in Australië

“Maar ik ben tevreden met het eindresultaat. Het doet me wat denken aan het vieren van kerst in Australië.”

Ook familie en vrienden die uitgenodigd werden op het kerstfeest werden met verstomming geslagen. “De tuin is werkelijk fenomenaal”, zegt buurvrouw Katrien Colpaert. “Elk hoekje van de tuin wordt wel ingenomen door een kerststuk. De warmte die we hier vandaag voelen, is vergelijkbaar met die van de kerstdagen. En dat ligt zeker niet enkel aan de tropische temperaturen.”

Toch is Christel niet van plan om er een jaarlijkse traditie van te maken. “Dit was iets eenmalig, maar ik ben bijzonder blij dit gerealiseerd te kunnen hebben. Het volgende op mijn lijstje is een bezoek aan het voormalige concentratiekamp van Auschwitz.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees