Automobilist geeft zichzelf eindelijk aan na vluchtmisdrijf, slachtoffer (30) inmiddels overleden

Automobilist geeft zichzelf eindelijk aan na vluchtmisdrijf, slachtoffer (30) inmiddels overleden

De motor werd herleid tot een hoopje schroot. Foto: if

Elsene / Sint-Gillis / Evere -

De automobilist die vorige week zondag in Elsene een motorrijder aanreed en nadien vluchtmisdrijf pleegde, is zichzelf gisteren pas gaan aangeven bij de politie. Het slachtoffer, de 30-jarige Mohamed uit Evere, is intussen overleden aan zijn verwondingen.

Het zware ongeval van zondagavond 22 juli in Elsene kent dan toch een dodelijke afloop. De 30-jarige Mohamed uit Evere, die op zijn motor werd aangereden, is begin deze week overleden in het ziekenhuis. Zijn situatie zag er van in het begin niet goed uit, maar de familie en dokters hoopten dat hij het toch nog zou halen.

De dertiger werd aangereden op het kruispunt van de Hervormingsstraat en de Fernand Neuraystraat. De bestuurder van een zware Audi Q7 kon de motorrijder niet meer ontwijken.

De motard vloog meters ver en zijn voertuig kwam met een klap tot stilstand tegen een geparkeerde wagen. Het voertuig werd herleid tot een hoopje schroot.

Onder de radar

De bestuurder van de wagen pleegde vluchtmisdrijf. Hij liet zijn wagen achter in de Hervormingsstraat en vluchtte te voet weg. De politie identificeerde hem al snel en hoopte hem snel te kunnen arresteren.

Zijn vader wist niet waar zijn uit Sint-Gillis afkomstige zoon uithing. De bestuurder bleef onder de radar tot hij zichzelf gisteren kwam aangeven, in het bijzijn van zijn advocaat. Volgens de politie stond de man niet geseind.

24 uur

De eerste uren na een ongeval zijn belangrijk om na te gaan of een bestuurder al dan niet onder invloed van alcohol of drugs reed.

“Maar na 24 uur heeft het nog weinig zin om dat te onderzoeken”, klinkt het bij de politie. “Daarom kreeg de bestuurder de tijd om een advocaat te raadplegen alvorens zich bij ons aan te dienen.”

De bestuurder werd gisterochtend verhoord in het bijzijn van zijn advocaat, meester Pierre Deutsch. Die wilde alleen kort reageren op de aantijgingen. “Het is altijd een drama wanneer iemand het leven laat bij een ongeval”, aldus Deutsch.

Te vroeg voor antwoord

“Maar mijn cliënt was eigenlijk niet in fout bij het ongeval. Waarom hij dan de plaats van het ongeval verliet? Het is te vroeg om een sluitend antwoord op die vraag te bieden. We zullen dat wel uitleggen in de politierechtbank, wanneer de tijd daar rijp voor is.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees