RoeienEK in Glasgow - Ruben Somers wil ten volle genieten van debuut op EK

“Ik train heel vaak voor zeven uur ’s ochtends”

“Ik train heel vaak voor zeven uur ’s ochtends”

Ruben Somers: “Een ticket bemachtigen voor het WK zou hét hoogtepunt van dit seizoen zijn.” Foto: GOYVAERTs

Antwerpen / Mechelen / Willebroek -

D-day vandaag voor Ruben Somers! In Glasgow maakt de Antwerpenaar zich op voor zijn EK-debuut. “Met één doel: een ticket pakken voor het WK”, klinkt Somers ambitieus.

Somers kreeg het roeien al heel vroeg met de paplepel ingegoten. “Ik stam uit een roeiersfamilie. Op twaalfjarige leeftijd zette ik mijn eerste stappen in de boot. Mijn vader, die zelf meervoudig kampioen werd, leerde me het roeien aan. Mijn tante nam de fakkel over en is vandaag nog altijd mijn coach.”

Die tante is Christel Hiel. Zelf werd ze in 1993 nog vicewereldkampioene bij de juniores. Ze weet dus waarover ze spreekt. “Op het water ben ik niet meer de tante, maar wel zijn coach, zeg maar de harde tante.”

Een harde tante waar Somers nog altijd heel blij mee is. Somers: “Ze is voor mij de ideale coach. Ik volg het trainingsschema van de bondscoach en Christel zorgt er dan voor dat ik negen tot twaalf trainingen per week zo correct mogelijk uitvoer.”

Nochtans niet altijd een evidentie voor Somers. Naast het zware leven als roeier is hij ook nog voltijds projectleider bij Borcalor in Bornem. “Trainingen op het water voor zeven uur ’s ochtends zijn mij dan ook niet vreemd. ‘s Avonds na het werk volgen dan de zwaardere sessies op het water of in de fitness, begeleid door Christel. Naast het trainen en het werk heb ik dan ook nog amper tijd om iets anders te doen, maar dat hoeft ook niet voor mij. Roeien is mijn grote en enige hobby.”

Op het EK hoopt Somers dan ook ten volle genieten van zijn hobby. “Ik hoop me te mengen in de strijd om een finaleticket. Mijn prestatie op de wereldbeker waren al goed. Als ik die lijn op dit EK kan doortrekken, kan ik hopelijk een ticket voor het WK bemachtigen. Starten op het WK in het Bulgaarse Plovdiv zou meteen hét hoogtepunt van dit onvergetelijke seizoen betekenen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio