Rope SkippingWK Shanghai

ROM-skippers Anna Kestens en Elise Audiens pakken individueel brons: “Harde werk werd beloond”

Mechelen / Walem / Heffen / Hombeek / Leest / Muizen -

In Shanghai vond de voorbije dagen het WK Rope Skipping plaats. Net als voordien leverde België wereldkampioenen af, maar ook de Mechselse ROM-skippers zorgden opnieuw voor medailles: brons voor Anna Kestens en Elise Audiens.

De 14-jarige Anna Kestens en de 19-jarige Elise Audiens veroverden elk in hun categorie brons op de Masters, of de individuele kampioenschappen.

Anna Kestens, die eerder dit jaar ook al nationaal beloftenkampioene werd, startte goed op de speednummers.

“Een goed begin van de wedstrijd was belangrijk”, licht coach Floor Leplae toe. “Maar we wisten dat Anna in de freestyle echt zou kunnen uitpakken met haar kwaliteiten en dat ze zich daarin zou kunnen onderscheiden. Ze deed dit met verve, waardoor ze de freestyle won. Bijzonder spannend was het feit dat Anna aanvankelijk als vierde gequoteerd werd, maar na een herberekening van de punten legde ze beslag op het brons. Het harde werk van Anna de voorbije maanden werpt zijn vruchten af. We zijn zeer gelukkig en trots. We hebben gewoon de beste freestyler ter wereld bij de jeugd in onze rangen.”

Regerend wereldkampioene Elise Audiens stond voor de moeilijke opdracht om te bevestigen in de categorie +15 jaar.

“De concurrentie was moordend. De Aziaten waren eerder al uiterst sterk voor de dag gekomen op de speednummers. De Denen en de Hongaren verrasten alle concurrentie”, aldus coach Nana Jacobs.

“Op de speednummers won Elise twee keer brons. Na een foutloze freestyle-oefening stond ze een tijdje virtueel aan de leiding overall. Uiteindelijk pakte ze knap de bronzen medaille overall. We wisten dat bevestigen op het allerhoogste niveau moeilijk zou zijn, maar met dit resultaat bewijst Elise dat ze er staat op piekmomenten. Een prestatie van wereldniveau.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio