Food

U denkt een sappige steak te zien? Chef-kok laat onze mond openvallen wanneer het tegendeel blijkt

U denkt een sappige steak te zien? Chef-kok laat onze mond openvallen wanneer het tegendeel blijkt

Foto: © Zoonar/Darius Dzinni

Een lekkere, sappige steak? Daar willen we graag tijd voor vrijmaken. Zeker als die er uit ziet zoals de Amerikaanse chef-kok Will Horowitz hem serveert. Al is natuurlijk niet altijd alles wat het lijkt.

Horowitz roert in de potten in het Ducks Eatery-restaurant in New York en staat niet verlegen om een stunt meer of minder. Om zijn vegetarische klanten een gepast alternatief te bieden, vond de chef-kok er niet beter op dan een watermeloen zodanig te bereiden zodat die er uit ziet als een versgebakken en sappige steak.

Hoe hij aan dat resultaat komt? Door eerst de schil van de meloen te verwijderen en de vrucht nadien vier dagen te laten marineren in een bad met kruiden, zout en as voor culinair gebruik. Vervolgens liet Horowitz de meloen acht uur lang roken en nadien garen in zijn eigen sappen.

Iemand die de watermeloen proefde, omschreef het als volgt: “Je wordt volledig om de tuin geleid, omdat je een sappig stukje vlees denkt te eten. Lekker zout en gerookt. Maar dan proef je een stukje en krijg je plots die zoete toets van de watermeloen.”

Corrigeer